Manresa se suma a la celebració de la Setmana de l'Energia

A la capital del Bages s’han programat una sèrie d’activitats com una xerrada sobre el submisament elèctric a la llar, el dimecres 10 de juny, i una xocolatada en un taller de cuina solar i jocs infantils, el dijous 18.

imagen

Del 15 al 19 de juny se celebra la Setmana de l’Energia 2015, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. Per aquest motiu es realitzaran diferents activitats arreu del territori adreçades a la ciutadania per fer arribar el missatge de la campanya.

 

A Manresa, concretament, s’han organitzat una sèrie d’activitats gratuïtes dirigides a tot tipus de públic.

 

Així, la celebració començarà amb una xerrada sobre el subministrament elèctric a la llar el dia 10 de juny de 19 a 20.30 h al Casal de les Escodines. Durant l’acte, responsables de l’empresa municipal FORUM (Foment de la Rehabilitació Urbana de Manresa) faran entrega del premi al veí més estalviador que ha participat en el projecte Encerticus (projecte europeu d’eficiència energètica). A més, es regalarà als assistents un pai pai (ventall) de la Setmana de l'Energia.

 

El dia 18 de juny de les 17 a les 19 h a la plaça Sant Domènec el públic assistent podrà degustar una xocolatada preparada en un taller de cuina solar i sostenible en el qual hi podran participar tant adults com infants. També s’han preparat jocs de sobretaula sobre l'eficiència energètica per a nens i nenes a partir de 6 anys. Igualment i en el mateix espai, es podrà veure l’exposició "Tu Tens la paraula".

 

A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.

 

Programa d’actes

 

Dimecres 10 de juny de 19 a 20.30 h

Xerrada: El subministrament elèctric a la llar, l’electricitat i els nous sistemes de facturació i contractació.

Lliurament del premi Encerticus al veí més estalviador

Lloc: Casal de les Escodines (Aula 5)

Públic adult

 

Dijous 18 de juny de 17 a 19 h

Xocolatada feta amb cuina solar i taller de cuina solar i sostenible

Exposició: “Tu Tens la paraula"

Jocs de sobretaula per a infants a partir de 6 anys sobre eficiència energètica

Lloc: Plaça Sant Domènec

Públic adult i infantil

Documents relacionats

  • imagen