El president de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi visita Manresa

Joan Antoni Solans i Huguet ha estat rebut per l’alcalde en funcions, Valentí Junyent, ha signat al Llibre Honor de la ciutat i ha visitat la sala Antoni Viladomat i Manalt al Museu Comarcal de Manresa.

 

imagen

El president dela ReialAcadèmiaCatalana de Belles Arts de Sant Jordi, Joan Antoni Solans i Huguet, ha visitat avui la ciutat de Manresa. La jornada l’ha iniciat amb una reunió a l’Ajuntament amb l’alcalde en funcions, Valentí Junyent, i el regidor de Cultura en funcions, Joan Calmet. Solans ha signat en el Llibre d’Honor de la ciutat i ha visitat el Saló de Sessions, on es van proclamar les Bases de Manresa.
 

Posteriorment,  el president de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi s’ha traslladat al Museu Comarcal de Manresa on ha visitat la sala Antoni Viladomat i Manalt, (Barcelona 1677-1755), que va ser inaugurada el 4 de desembre de 2014, com a acte de cloenda de la commemoració del Tricentenari a Manresa.
 

La Sala Antoni Viladomat i Manalt acull el dipòsit de dos quadres propietat del Museu Comarcal de Manresa i dels 10 quadres cedits pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) a la ciutat de Manresa, entre els qual el de temàtica ignasiana Aparició de Crist a Sant Ignasi a Roma, de gran significació per la ciutat de Manresa, que és de propietat de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.
 

Joan Antoni Solans, acompanyat de l’alcalde i el regidor de Cultura, ha visitat alguna de les sales del Museu i ha escoltat les explicacions del director del centre, Francesc Vilà. Durant la visita també ha assistit el superior de la Cova Sant Ignasi de Manresa, Lluís Magriñà.

 

 

Documents relacionats

  • imagen