El Grup Pessebrístic de Manresa celebra un taller de diorames al Claustre del Museu Comarcal

Pessebristes d'arreu Catalunya es troben a Manresa per aprendre dels millors i celebrar la Diada de l’Associacionisme Cultural

imagen

Pessebristes d’arreu Catalunya s’han aplegat aquest dissabte al Claustre del Museu Comarcal de Manresa per participar en el Taller de Composició de Diorames, organitzat pel Grup Pessebrístic de Manresa. La reunió volia commemorar el Dia de l’Associacionisme Cultural.

Els pessebristes han assistit a les explicacions sobre tècniques per construir diorames que han fet tres especialistes: Joan Cortada, de l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa; Joan Carles Capdevila, del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès; i David Bosch, de l’Associació Pessebrística de Tarragona.

La jornada ha comptat amb l’assistència de la primera tinent d’alcalde en funcions de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich. També hi han assistit Albert Català, president dela Federació Catalana de Pessebristes; i Francesc Villegas, president del Grup Pessebrístic de Manresa.

Ha estat el mateix Francesc Villegas qui ha realitzat la visita comentada dels assistents al Museu Comarcal de Manresa en acabar el taller. Allà, han pogut veure retaules barrocs amb escenes esculpides de la Nativitat, a més de les obres del pintor barroc Antoni Viladomat i Manals; i de l’escenògraf manresà Josep Mestres Cabanes.

En acabar la visita, els assistents han celebrat un dinar de germanor.

Documents relacionats

  • imagen