L'Ajuntament de Manresa i el Consorci de l'Agulla inicien demà els treballs de millora del Camí de l'Agulla

L’actuació, que tindrà una durada d’unes tres setmanes, consisteix en la millora de la pavimentació, delimitació i senyalització dels recorreguts de vianants en el tram conegut com a Camí del tennis.  El Camí restarà tancat al trànsit el dijous i divendres, 11 i 12 de juny.

 


imagen

L’Ajuntament de Manresa i el Consorci de l’Agulla han comunicat que demà, dimarts 9 de juny, s’iniciaran els treballs d’Arranjament del Camí de l’Agulla en el tram entre la BV-4501(ctra. Santpedor) i la Rotonda del Centre de visitants (tram conegut com a Camí del tenis), treballs consistents en la millora de la pavimentació i en la delimitació i senyalització dels recorreguts de vianants.
 

Els treballs de pavimentació faran que a partir de demà no es pugui estacionar al Camí i  dijous i divendres, 11 i 12 de juny, restarà tallat al trànsit.  En tot cas, quedarà garantit el pas per als vianants i per als usuaris del tennis  així com ús del pàrquing de la Ctra.de Santpedor.
 

Aquesta actuació forma part del paquet d’actuacions previstes al Camí de l’Agulla en el seu tram comprès entre el Parc i el Club de Tennis Manresa, els camins de l’entorn, així com els treballs de neteja, manteniment i conservació de la zona, que van ser presentades el març passat de forma conjunta pel president del Consorci Urbanístic de l’Agulla i alcalde en funcions de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés; i el vicepresident i alcalde en funcions de Manresa, Valentí Junyent.
 
Aquesta actuació, que preveu una durada d’unes tres setmanes, té l’objectiu de millorar l’estat del paviment, que en aquests moments hi presenta un estat de manteniment deficient amb esquerdes i forats, així com delimitar un espai d’amplada suficient perquè els vianants es puguin desplaçar de forma segura.

 
Millora de la seguretat i la mobilitat en aquest entorn

 

L’arranjament del Camí de l’Agulla en el tram que transcorre entre el Parc de l’Agulla i el Club Tennis Manresa afecta a una superfície de 3.564,68m2 i té un pressupost de 88.396,36€. L’actuació que es proposa es planteja des de la premissa que es tracta d’un camí rural, i suposa principalment pavimentar de nou el camí tot preveient un espai d’amplada suficient que permeti donar continuïtat als recorreguts de vianants del parc de l’Agulla i del recorregut de la Sèquia.
 

La proposta consisteix a pavimentar de nou una franja de7,30 metres d’amplada amb asfalt d’acabat granular, i delimitar, dins d’aquesta franja, mitjançant pilones de fusta, una amplada de 6 metres on és permesa la circulació de vehicles.
 

El recorregut principal de vianants es delimita a continuació de la tanca del parc de l’Agulla de manera que es podria plantejar una futura ampliació d’aquest recorregut desplaçant la tanca del parc cap a l’interior d’aquest. Aquest recorregut està format per la franja d’1,30 metres d’asfalt delimitada per les pilones i la resta, fins a la tanca del parc, per paviment de sauló. Es completa la línia de moreres existents plantant arbres Liquidambar styraciflua que aportin variació cromàtica al camí.
 

A la banda nord del camí, en el límit amb el Club de tennis es preveu una franja de 23 places d’aparcament en línia que va des de l’extrem oest, a la carretera de Santpedor, fins a l’entrada del recinte del club. A continuació, es manté tant la vorera existent com la franja de terra que s’arranja amb una estesa de sauló.

Es completarà l’actuació definint 4 franges transversals de paviment diferenciat que facilitin i incrementin les condicions de seguretat del creuament de vianants en els punts més significatius. Aquests punts són a la carretera de Santpedor a l’extrem oest del camí, davant de l’entrada de vianants del Club de tennis, a la porta del Centre de visitants del Parc de l’Agulla cap a la sèquia, i a la sortida del Berenador del parc a l’est. Aquestes franges transversals d’asfalt es plantegen amb un regruix de 3cm sobre el paviment i acabat fressat per reduir la velocitat dels vehicles i de color diferenciat per alertar del creuament de vianants.


Resum d’actuacions
 

  • Pavimentar de nou el camí amb una amplada de 7,30 metres amb asfalt d’acabat granular.
  • Delimitar el recorregut de vianants mitjançant pilones de fusta.
  • Completar la línia d’arbrat.
  • Pavimentar de forma diferenciada 4 franges transversals per alertar i facilitar el pas de vianants i reduir la velocitat, mitjançant un regruix de 3 centímetres d’asfalt fressat pintat de color vermell en 3 de les franges i de color turquesa en la porta principal del parc.
  • Instal·lar senyalització vertical de pas de vianants per reforçar aquests punts.
  • Singularitzar l’inici del recorregut de l’Agulla amb plantació d’arbrat i retirada de dues moreres en aquest punt.
  • Senyalitzar els extrems de l’àmbit d’actuació amb placa de camí rural, limitació de velocitat i baden.
  • Traslladar contenidors
  • Habilitar 23 places d’aparcament en línia
     

 Àmbit d’actuació: 3.564,68 m2
Pressupost: 88.386,36 (IVA inclòs)

Documents relacionats

  • imagen