La FUB acull aquest dijous una xerrada sobre els riscos de les tecnologies de la informació en els adolescents

L’acte forma part del 7è Cicle de xerrades per a mares i pares. Començarà a les vuit del vespre i anirà a càrrec de Josep Toro, doctor en medicina, psicòleg clínic i psiquiatra.


La sala d’actes de la Fundació Universitària del Bages (FUB) acollirà aquest dijous, 22 de maig a les vuit del vespre, la xerrada titulada “Un risc per a adolescents: tecnologies de la informació”, una proposta pedagògica que forma part del 7è cicle de xerrades per a mares i pares. 

La xerrada anirà a càrrec de Josep Toro, doctor en medicina, psicòleg clínic i psiquiatra, director del màster de Psiquiatria i Psicologia clínica de la infància i l’adolescència de la Universitat de Barcelona i autor de diversos llibres i articles científics. 

Durant l’acte es farà una reflexió sobre com en els darrers vint anys s’ha vist la proliferació d’una sèrie de mitjans de comunicació i informació (via internet i telefonia mòbil), utilitzats majoritàriament per adolescents, que han influït de manera significativa en la promoció de certes conductes de risc. 

La xerrada tractarà d’explicar quines són les conductes més habituals (consum de substàncies tòxiques, violències, dietes restrictives..) derivades de la utilització d’aquestes noves tecnologies i les maneres d’afrontar-les de la forma més adequada. 

Aquest acte forma part de la setena edició del cicle de xerrades informatives per a famílies amb infants i joves en edat escolar. El cicle l'organitzen conjuntament un grup d'escoles de primària de Manresa, les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de primària i secundària, la Federació d'Associacions de Mares i Pares (FAMPA) i la Fundació Universitària del Bages.