Manrusionica proposa 20 hores seguides de música electrònica a diversos espais de Manresa

La cinquena edició del festival de música electrònica se celebrarà el dissabte 27 de juny, a partir de les 12 del migdia. Un bus llançadora connectarà la plaça de la Reforma amb la Sala Stroika a partir de la 1 de la matinada.

imagen

La cinquena edició de Manrusionica, el festival de música electrònica de la Catalunya central, es va presentar ahir al Kursaal, un dels espais que acollirà algunes de les actuacions. Manrusionica se celebrarà el dissabte, dia 27, en una única jornada. Seran 20 hores seguides de música electrònica, des de les 12 del migdia fins a les 7 del matí, a diversos espais emblemàtics de Manresa,

 

La cita comença a les 12 del migdia al parc de la Seu amb un vermut electrònic que comptarà amb les actuacions de Liloth, Optmst, Bearoid, Innercut i Clip!. Per primer cop a Manresa, el vermut es farà a l’estil boiler room, és a dir, amb retransmissió en streaming de l’ambient i les actuacions a peu de pista.

 

A les 7 de la tarda el focus es desplaça cap a la plaça de la Reforma on, fins a les 2 de la matinada, es podrà gaudir de les propostes musicals de Lionsize, Buffetlibre, els manresans Master System Never Died i Conde B2B Efren Kairos.

 

El festival nocturn es trasllada a la Sala Stroika

 

La franja nocturna de Manrusionica es trasllada a la Sala Stroika. Com a novetat d’aquesta cinquena edició, l’organització posa un servei gratuït de llançadores de bus entre la plaça dela Reforma i la Sala Stroika a partir de la 1 de la matinada.

 

Les actuacions de la nit aniran a càrrec del manresà E.D.G.A.R, Ignasi d'Egara i els caps de cartell Cora Novoa i Marc Marzenit, que faran actuacions live per separat i clouran la festa amb un B2B, és a dir,  posant música a quatre mans. La sessió de l’Stroika és l’únic esdeveniment de pagament del festival; les entrades anticipades costen 10 € (sense consumició), i a taquilla 15 € (amb cervesa o refresc).

 

Tres festes per escalfar motors

 

Per escalfar motors, Manrusionica celebra 3 preparties de presentació del festival coorganitzades amb un dels patrocinadors, ítaca:

 

  • Preparty ítaca Manresa (c/ Canonge Montanyà, 7): divendres, 12 de juny a les 23.30h
  • Preparty ítaca Gràcia (c/ Santa Rosa, 14, Barcelona): divendres, 19 de juny a les 23.30h
  • Preparty ítaca Manresa Kursaal (Passeig Pere III, 35): dissabte, 20 de juny a les 12h

 

Els artistes del 2015

 

  • Marc Marzenit: productor lleidatà amb gran projecció internacional. Des del primer moment els seus temes van ser escollits per gegants com Sven Vath o Tiësto per ser punxats en directe. Ha estat a grans discogràfiques com Bedrock, Cocoon, Tronic,
  • Cora Novoa: productora gallega amb consolidació a l'escena techno després de recorrer durant anys ciutats influents en el món de l'electrònica com Berlín, Barcelona o Madrid. Col·laboradora de Radio3 i habitual al cartell del Sónar.
  • Clip!: jove artista barcelonès que ha revolucionat l'escena techno de Barcelona aquest últim any.
  • Box in Box & Lionsize: joves productors catalans amb un impacte internacional molt important. Després de la seva gira per Xina, Skrillex i Diplo s'han fixat en els seus temes per punxar directes quan actuen com a Jackü.
  • Buffetlibre: l’amic que torna a casa després de passar per gairebé tots els festivals importants d'Espanya. El 2015 ja ha estat confirmat ni més ni menys que per LowCost, S.O.S. Múrcia i LowCost Festival entre d'altres. A les seves sessions pot aparèixer qualsevol estil de música, des de clàssics del techno al ja seu habitual Get Ready For This de 2 unlimited.
  • Gus Van Sound: resident a la clàssica sala Moog de Barcelona, Dj i productor involucrat en altres projectes com POLYBUSTRAX. Garantia de ball i bon techno a càrrec d’un artista exemplar.
  • Innercut: Adrià Domènec, alias Innercut, és un productor de post-dubstep que ha impactat fortament a les crítiques d'aquest últim any. Ha estat confirmat al Sónar 2015.
  • Efren Kairos B2B Conde: un back 2 back entre dues joves promeses del techno barceloní. Efren Kairos actualment és el resident del club Lebako.
  • Optmst: productor a diverses formacions d’impacte estatal, ha desenvolupat un so fresc en el món del Future Beat.
  • Bearoid: és l’artista electrònic espanyol més complet del moment, compositor, Dj, cantant, guitarrista i amb idees innovadores que el converteixen en una de las apostes més segures si parlem de qualitat musical.
  • Pep's Show Boys: productors i uns dels referents dins del món de l'electroswing. Si t'agrada Parov Stelar no t'ho pots perdre.
  • Master System Never Died: els nens que juguen a casa. Després de firmar amb Freakz Me Out el 2014, estrenaran temes en aquesta edició per tornar a deixar potes amunt la plaça de la Reforma.
  • Ignasi d’Egara: amic incondicional de Manrusionica, percutor i difusor del techno a Catalunya. Ha estat durant un llarg període resident a la mítica discoteca Rachdingue.
  • E.D.G.A.R: Dj i productor emergent a l’escena techno de Manresa. Com a totes les altres edicions,  Manrusionica aposta per gent de casa i E.D.G.A.R l’escollit d'aquest 2015.
 

Els antecedents

 

Manrusionica va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de promoure i difondre la música electrònica i donar a conèixer artistes i propostes artístiques habituals als festivals més grans de música electrònica, però que no entren als habituals circuits comercials. També aposta per una forma diferent i nova de descobrir la música electrònica, programant les actuacions en espais emblemàtics de Manresa.

 

El festival està organitzat conjuntament per l’associació cultural de les Arts Electròniques i l'Ajuntament de Manresa. Els membres de l'associació organitzen, gestionen artistes i voluntaris, i dissenyen espais, i l’Ajuntament col·labora amb l’aportació de serveis tècnics, equips humans i instal·lacions municipals.

 

Documents relacionats

  • imagen