La sessió de constitució del nou Ajuntament i d’elecció de l’alcalde es podrà seguir en directe per la web municipal

L’acte, que està obert al públic, començarà a les 12 del migdia al Saló de Sessions.

imagen

La web de l’Ajuntament de Manresa oferirà a partir de les 12.00 h d’aquest dissabte, dia 13 de juny, la retransmissió en directe de  la sessió extraordinària de constitució de la nova corporació municipal i d’elecció de l’alcalde.

El nou consistori, configurat a partir dels resultats de les eleccions municipals del passat 24 de maig, estarà integrat per CiU (9 regidors), ERC (7 regidors), CUP (3 regidors), PSC (3 regidors), Ciutadans (2 regidors) i Democràcia Municipal (1 regidor).

La sessió, que està oberta al públic, començarà a les 12 del migdia al Saló de Sessions amb la constitució de la Mesa d’Edat, que integraran els regidors de més edat i el més jove. Posteriorment, es farà la proclamació dels 25 regidors i regidores electes, que prendran possessió del seu càrrec, i s’iniciarà el procediment per a l’elecció de l’alcalde, amb la intervenció de les sis formacions polítiques amb representació municipal en l'ordre invers al nombre de vots obtinguts el 24 de maig.

Un cop acabades totes les intervencions, es coneixeran els regidors que presenten la seva candidatura a alcalde i es procedirà a la votació. Cada regidor dipositarà una papereta en una urna i, un cop fet l’escrutini, es farà la proclamació de l’alcalde.

Per acabar, el candidat escollit jurarà el càrrec, rebrà el bastó de comandament  i farà un parlament de cloenda.

Documents relacionats

  • imagen