Valentí Junyent és reelegit alcalde de Manresa per als propers quatre anys

Ha obtingut 16 vots a favor, els 9 de CiU i els 7 d'ERC, durant la sessió de constitució de la nova corporació municipal que s'ha celebrat en un Saló de Sessions ple de gom a gom.

imagen

Valentí Junyent ha estat reelegit avui alcalde de Manresa durant la sessió de constitució del nou consistori, configurat a partir dels resultats de les eleccions municipals del passat 24 de maig i que estarà integrat per CiU (9 regidors), ERC (7 regidors), CUP (3 regidors), PSC (3 regidors), Ciutadans (2 regidors) i Democràcia Municipal (1 regidor). L’acte ha omplert de gom a gom el saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa i s’ha pogut seguir també en directe en una pantalla a la sala de columnes de l’edifici consistorial i per la web municipal.

La sessió ha començat a les 12 del migdia amb la constitució de la Mesa d’Edat, integrada pels regidors de més edat i el més jove, Josep Maria Sala (CiU) i Gemma Tomàs (CUP). Posteriorment, s’ha fet la proclamació dels 25 regidors i regidores electes, que han jurat o promès el seu càrrec, i s’ha passat al procediment per a l’elecció de l’alcalde.

Les sis formacions polítiques amb representació municipal el 24 de maig han expressat, en l'ordre invers al nombre de vots obtinguts, el seu posicionament abans de la votació i han estat els grups de municipals de CiU, C’s i DM els que han presentat candidatures vàlides a l’alcaldia.

Durant la votació, cadascun dels regidors ha dipositat una papereta en una urna i, un cop fet l’escrutini, el resultat ha estat de 16 vots a favor de Valentí Junyent, dos per a Antonio Espinosa (C´s) i un per a Dídac Escolà (DM), tres vots nuls i tres en blanc.

Així, Valentí Junyent ha estat proclamat alcalde de Manresa per segona vegada amb la majoria absoluta dels vots i ha rebut una forta ovació per part dels assistents i també aplaudiments de la resta de regidores i regidors del consistori.

El nou alcalde ha jurat el càrrec i ha rebut  el bastó de comandament, abans de fer un parlament en el qual ha mostrat el seu agraïment per la confiança rebuda de la ciutadania i pel compromís demostrat per ERC a l’hora de tancar l’Acord d’Investidura i Governabilitat a Manresa amb CiU per al proper mandat munipal.

Crida a favor de "la bona política"

Valentí Junyent, en el seu discurs, ha advertit que “els ciutadans reclamen una altra manera de fer política, demanen un altre estil de fer les coses, esperen proximitat, honestedat, participació i transparència. Ho hauríem de tenir molt present, no només el govern sinó tots els regidors, en totes i cada una de les nostres actuacions durant aquest mandat que estem iniciant”.

En la seva opinió, “n’hi ha que parlen despectivament de la vella política encara que hi hagi hagut gent que hagi fet bones actuacions perquè generalitzen injustament comportaments individuals totalment reprovables. En canvi, dipositen les seves esperances en una nova política que encara ha de demostrar les seves qualitats. Sincerament, crec que en les circumstàncies en què ens trobem el que hem de fer és recuperar el valor de la bona política –amb majúscules- com a única via per recuperar la confiança de la ciutadania”.

També ha assegurat que “seguirem treballant per una ciutat que cuidi a les persones, que potenciï la indústria i el comerç, amb qualitat de vida, una ciutat cívica i amable; i una ciutat que sigui protagonista en el nou país que estem construint”.

Podeu consultar tot el discurs complet d'investidura de l'alcalde Valentí Junyent aquí.

Documents relacionats

  • imagen