Comencen el treballs previs de les obres de millora de la seguretat a la C-55 entre Castellbell i el Vilar i Manresa

El gruix de l’actuació arrenca el proper dilluns 22 de juny i preveu una durada de 8 mesos.

 

imagen

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitatde Catalunya ha comunicat que, s’inicien els treballs d’implantació i senyalització previs a l’inici de les obres de millora de la seguretat viària a la C-55 entre Castellbell i el Vilar i Manresa, previst per al dilluns 22 de juny. Aquestes obres s’iniciaran al terme de Castellbell i el Vilar i avançarà progressivament en sentit Manresa, fins a l’enllaç ambla C-1411b on connectarà amb la barrera ja instal·lada.

 

Aquestes obres consistiran en:

 

  • Instal·lació d’una barrera de separació dels sentits de circulació per tal d’evitar els xocs frontals. La instal·lació d’aquesta barrera comporta els treballs d’ampliació de l’actual plataforma de la carretera C-55.
  • Reforçament del paviment de la carretera, inclòs el sanejament dels punts malmesos.
  • Adequació de la senyalització vertical, horitzontal i d’orientació.
  • Millora del drenatge
  • Reposició de la línia de telecomunicacions i d’altres serveis afectats.

 

Durant l’execució d’aquests treballs està previst mantenir el doble sentit de circulació (1 carril per a cada sentit) i en cas d’afectacions al trànsit (talls puntuals, pas alternatiu, ...) aquestes es realitzarien en horari nocturn.

 

Una inversió de 3,7 milions euros i 8 mesos de durada

 

Els treballs compten amb una inversió de 3,7 MEUR i tindran un termini d’execució de vuit mesos. Aquesta obra s’emmarca en la nova Estratègia de seguretat viària que està desplegant el Departament.

 

Les obres que ara comencen abastaran un tram de 8 quilòmetres del a C-55; s’inicia prop de l’enllaç amb la C-16, al terme de Castellbell i el Vilar i finalitza prop de l’enllaç de Sant Pau (terme municipal de Manresa), on connectarà amb un tram que es va millorar l’any passat. Es col·locarà una barrera central de separació pràcticament al llarg de tot aquest recorregut, excepte a la travessera de Castellgalí, que té una longitud d’uns 500 metres.

 

La carretera té, en el tram on s’actua, una secció variable: en general, compta amb un carril per sentit de circulació; hi ha alguns trams amb una secció d’un carril ràpid en un dels dos sentits (secció que es mantindrà, en 1,7 quilòmetres) i hi ha un tram d’uns 700 metres on hi ha una secció de dos carrils per sentit. La secció genèrica dels trams d’un carril per sentit estarà formada –a cada costat de la barrera central– per un voral exterior d’1,5 metres, un carril de 3,5 metres i un voral interior de 0,5 metres.

  

Afectacions al trànsit

 

L’execució d’aquests treballs comportarà afectacions al trànsit, que començaran en els pròxims dies i que aprofitaran la disminució de trànsit als mesos d’estiu. Es preveu que les afectacions s’iniciïn als termes de Castellbell i el Vilar i Sant Vicenç de Castellet, on l’amplada de la carretera és menor, i avancin progressivament en sentit Manresa. Per tal de minimitzar les afeccions en horari diürn, el trànsit es mantindrà en ambdós sentits de circulació amb carrils més estrets. En aquelles tasques que comportin una afecció més intensa en el trànsit, es treballarà en horari nocturn.

 

Millores a la C-55

 

La C-55és una peça clau en la mobilitat interna del Bages, amb un trànsit que varia entre els 30.000 vehicles/dia a Castellgalí i els 28.000 dela Rondade Manresa. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha dut a terme en els últims mesos diverses actuacions de millora, especialment encaminades a afavorir la seguretat viària.

 

En aquest sentit, s’ha col·locat també barrera central de separació a la zona de l’enllaç de Sant Pau –a continuació del tram on s’actuarà ara– i es van redistribuir carrils a l’entorn de Castellbell i el Vilar. Addicionalment, estan en execució les obres d’eixamplament dela C-55per tal de formar una via de dos carrils per sentit separats per una barrera física en el tram d’1,5 quilòmetres de longitud de la ronda de Manresa que no estava desdoblat. Els treballs, que tenen amb un pressupost de 2,5 MEUR, conclouran en les pròximes setmanes.

 

Paral·lelament, pel que fa a una altra via de comunicació important per a la comarca,la C-58, el Departament té en licitació obres també de millora de la seguretat viària, entre Castellbell i el Vilar i Viladecavalls.

Documents relacionats

  • imagen