L'Oficina de Turisme ha donat a conèixer Manresa a les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès

Aquest dissabte 18 de maig va tornar “Les Cuines de l’Eix” amb la segona de les 4 degustacions que es fan aquest any, i on participa el Restaurant Bohèmia de Manresa. “Les Cuines de l’Eix” es una iniciativa impulsada per Manresa, Iguala, Vilanova i Vilafranca per fomentar el coneixement de la gastronomia dels quatre territoris.

imagen

Aquest cap de setmana l’Oficina de Turisme de Manresa ha participat en les Fires de Maig de Vilafranca de Penedès dins l’estand de l’Eix Diagonal, en col·laboració amb Igualada, Vilanova i Vilafranca.

L’Oficina de Truisme ha repartit informació turística de Manresa, al llarg de divendres, dissabte i diumenge, especialment sobre la visita guiada “Manresa ciutat cremada”, que es fa en el marc de les activitats que s’organitzen al llarg de l’any per commemorar el tricentenari de 1714; i sobre la caminada “Montserrat-Manresa” prevista per aquest proper dissabte, 24 de maig. 
Dissabte es va dur a terme la segona degustació de Les Cuines de l’Eix, on cadascun dels quatre municipis va oferir una tapa elaborada amb productes típics del seu territori. Manresa va comptar amb la col·laboració del Restaurant Bohèmia. El seu xef, Sergi Martínez, guanyador del Premi a la Innovació de Televisió de Catalunya i finalista en el concurs “Cocinero del Año” va preparar un Parfait de tàrtar de fuet sobre esponja de pa amb tomàquet i Mató de Montserrat, amb aire de vi de la DO Pla de Bages. Vilanova va oferir Sèpia a la Bruta, Vilafranca, Brioix amb confit d’ànec, ruca i maionesa i Igualada, coca de cigronet de l’Anoia. La tapa de Manresa va ser la més venuda i la més ben valorada, per original i innovadora. La primera de les quatre degustacions de Les Cuines de l’Eix es va fer a Manresa durant la fira de l’ExpoBages

Tant l’assistència de l’Oficina de Turisme de Manresa a l’estand comú com les degustacions de Les Cuines de l’Eix, formen part de les accions de promoció conjunta que des del 2012 impulsen les capitals de comarca que es troben al pas de la C-15, l’Eix Diagonal. La propera trobada serà durant el FirAnoia a Igualada, la segona setmana de juny.

Documents relacionats

Estand "Les cuines de l'Eix" a l'Expobages '14
  • imagen