Xerrada-debat sobre innovació social i cooperativisme al Palau Firal

Amb el títol “La innovació social per produir i consumir” s’explicaran casos pràctics i es parlarà de la economia social i cooperativa per afrontar els reptes socials i territorials actuals. L’acte tindrà lloc el dijous dia 22 de maig de les 12.30 a les 2 del migdia.

El Palau Firal acollirà el proper dijous dia 22 de maig, de les 12.30 a les 2 del migdia, la xerrada debat que porta per títol “La innovació social per produir i consumir”. L’acte, que és gratuït i obert a tothom, farà una exposició sobre economia social i es posarà en valor casos pràctics de cooperativisme arrelats al territori.

Aquesta acció, organitzada per l’Ajuntament de Manresa, Aracoop i la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya, s’emmarca dins el cicle de debatsRenovem, ampliem i enfortim l’economia social i cooperativa, que tenen com objectiu identificar com l’economia social i cooperativa pot esdevenir una eina per afrontar reptes socials i territorials.

La jornada començarà amb la presentació del debat a càrrec de Roser Hernández, subdirectora general d’Economia Social i Cooperatives, i de Victor Galmés, responsable del Programa Municipi Cooperatiu a la Federació de Cooperatives de Treball que parlaran sobre la innovació social per produir i consumir.

Seguidament es donarà pas a un diàleg sobre experiències cooperatives innovadores del territori on hi participaran les companyies següents: 

2147mans, dedicats a elaborar productes ecològics, pròxims i amb un alt valor social afegit; la cooperativa Encís presentarà “Ergosum”, les caixes regal amb experiències socials; Manresana de Serveis amb Bicicleta explicaran els serveis que fan a la comarca del Bages; i Fent País, dissertarà sobre les experiències de turisme responsable a Catalunya.

Per acabar es farà un torn obert de paraules on els assistents podran fer preguntes als ponents, resoldre dubtes i manifestar els seus punts de vista.

Programa de la jornada

12.30h – Presentació del debat
12.45h – La innovació social per produir i consumir
13.00h – Diàleg amb experiències cooperatives innovadores del territori
13.40h – Torn obert de paraules
14.00h – Fi de l’acte

Els interessats en assistir a l’acte del Palau Firal (Pol. Ind. Els Dolors – Carrer de Cstelladaral, 5-7) s’han inscriure a l’enllaç http://www.aracoop.coop/formulari-debats-co/