L'Ajuntament commemora amb un acte institucional la diada del 28 de juny en reconeixement al col·lectiu de persones LGTIB

L’alcalde Valentí Junyent va destacar el fet que el primer acte que celebrava el nou consistori defensava la llibertat i la igualtat


imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va presidir ahir al Saló de Sessions de l'Ajuntament l’acte institucional de reconeixement a les persones del col·lectiu LGTIB, en commemoració del 28 de juny, el Dia Internacional de l’Orgull LGTIB. Hi van intervenir també Mercè Rosich, regidora d’Acció social i Cooperació; i Igualtat; i el periodista Marc Serena.

 

L’acte el va obrir Mercè Rosich, qui va recordar que la commemoració es duria a a terme cada any per un compromís pres en un ple de la corporació el passat 6 d’abril. La regidora va afirmar la voluntat de l’Ajuntament de donar suport a les iniciatives populars.

 

Tot seguit, va prendre la paraula Marc Serena, qui va repassar les seves vivències en el seu viatge per l’Àfrica, realitzat entre els anys 2011 i 2012, i que va plasmar en el llibre titulat Els amors prohibits de l'Àfrica. Serena va donar a conèixer les dificultats per les que passen les persones LGTIB a l’Àfrica, que són perseguides per llei repressives, amenaçades, expulsades de les seves pròpies famílies, empresonades o tingudes per “posseïdes pel diable”. El periodista va destacar que aquestes condicions “aquí mateix, fins no fa gaire, també s’hi donaven”, i que “encara ara hem de lluitar contra prejudicis i dificultats”, com són “el bulling a les escoles”, i la “discriminació en molts àmbits, el laboral també”. Serena va dedicar l’acte “a aquelles persones que no han volgut venir, i a les que no volen que es faci”.

 

En acabar, va prendre la paraula l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, qui va destacar el fet significatiu de que el primer acte institucional que celebrava el nou consistori fora també el primer “de la nova regidoria d’Igualtat”, la qual “hem fet realitat aquesta legislatura”. L’alcalde va afirmar que “la nostra ciutat reconeix la llibertat de les persones amb l’orientació sexual que escullin”, i va recordar que des del 2009, després d’una moció aprovada aquell any, “a la façana de l’Ajuntament, cada 18 de juny es penja la bandera amb els colors de l’Arc de Sant Martí”. “Ara”, va dir, “celebrem aquest acte institucional, i hem de valorar aquest pas, sabent que cal anar més endavant”, perquè “la llibertat i la tolerància han de ser innegociables”.

 

Va cloure l’acte una lectura de textos dels premis Nobel de la Pau  Desmond Tutu i Nelson Mandela, a càrrec de Jordi Mira, i una interpretació al violí de peces de Bach a càrrec de Laura Riera. 

Documents relacionats

  • imagen