L'Ajuntament ha presentat les accions que cobriran aquest estiu les necessitats dels infants en situació de pobresa

Enguany s’han ampliat les hores d'atenció als centres oberts i les places al menjador social, i s’obre un nou casal d’estiu a les tardes a les Escodines per cobrir les mancances d'alimentació i lleure dels infants en situació de risc

 

imagen

Avui s’ha presentat al Casal de les Escodines de Manresa el programa de suport en alimentació i lleure que durà a terme l’Ajuntament de Manresa durant aquest estiu per suplir les mancances de nens i adolescents en situació de pobresa. Aquest col·lectiu queda afectat especialment a l’acabament del curs escolar, quan ja no poden comptar amb les beques de menjador i el suport socioeducatiu que proporcionen les escoles.

 

En la roda de premsa hi han intervingut Mercè Rosich, regidora d’Acció social i Cooperació; i d’Igualtat; Carme Carrió, presidenta de l’AA.VV. de les Escodines; Sor Lucía Caram, de la Fundació Rosa Oriol; i Tomàs Subirà, representant a Manresa de l’Obra Social dela Caixa. Els ha acompanya també Josep Morera, de l’oficina Santa Clara-Escodines de la Caixa; i Pilar Izquierdo, de la Fundació Rosa Oriol.

 

Mercè Rosich ha dit que davant la creixent necessitat d’atenció, s’han ampliat els horaris i l’atenció que proporcionen durant l’estiu els centres oberts de la ciutat (Xalesta, aLa Balconada;La Font, ala Fontdels Capellans;  Sergi Aguilera, al  barri de Valldaura; Casal-Ot, a plaça Milcentenari). Així, durant els mesos de juliol i agost, l’horari d’atenció passarà a ser de 6 hores, de 9 h a 15 h. L’objectiu és continuar oferint a les famílies el suport socioeducatiu que es dóna durant la resta de l’any, i proporcionar dos àpats diaris als 60 infants que s’atenen en aquests moments.

 

L’ampliació del Casal d’Estiu dels centres oberts de Manresa es pot dur a terme gràcies al suport de la Generalitat.

 

Una altra de les accions que es portaran a terme és l’ampliació del servei de menjador social per als infants que no poden cobrir els àpats del dia a causa de no comptar durant dos mesos amb la beca de menjador. Es calcula que l’ampliació de les places actuals serà entre 10 i 20.

 

D’altra banda, l’Ajuntament de Manresa ha reservat unes places per a nens i adolescents atesos en els Serveis Socials per a que participin en el Casal Esportiu d’Estiu, que se celebra fins el 17 de juliol a les instal·lacions de la Zona Esportiva del Congost.

 

Una tercera iniciativa es realitza conjuntament amb l’AA.VV. de les Escodines.

Carme Carrió, presidenta de l’associació de veïns, ha explicat que es tracta d’un treball fet en xarxa amb l’Ajuntament i d’altres entitats, com l’Obra Social la Caixai el Banc dels Aliments.

 

Al Casal de les Escodines es farà un Casal d’Estiu en el qual s’acollirà a 70 infants i adolescents entre 3 i 16 anys, derivats dels Serveis Socials, des de les 18 h a les 20 h. Se’ls hi donarà un berenar complet i tindran activitats de lleure semidirigides. Aquest casal comença dilluns, dia 29 i clourà el 10 de setembre, i es dirigeix a nens i adolescents dels barris de les Escodines, la Balconada, Nucli Antic i part de la Sagrada Família.

 

Aquestes accions s’inclouen en la línia estratègica “Infància vulnerable i exclusió social”, que s’inclou en el Pla d’Infància de Manresa, i que té per objectiu millorar la detecció, l’atenció, el suport i el tractament d’aquelles situacions de més vulnerabilitat i exclusió social dels infants i adolescents i les seves famílies.

 

L’estratègia comprèn accions d’atenció social preventiva, que contribueixin a evitar els factors de cronificació de la pobresa infantil. A partir d’aquest eix estratègic s’han engegat diverses mesures per atendre les necessitats dels infants, de les quals se’n destaquen com a bàsiques les que s’orienten a garantir una alimentació sana i equilibrada, com són les beques de menjador escolar o els ajuts escolars.

 

Sor Lucía Caram, per la seva banda, ha esmentat la campanya nacional “Tots contra la pobresa infantil”, que està portant a terme la Fundació Rosa Oriol. Ha donat a conèixer el programa Proinfancia, de l’Obra Social la Caixa, que s’implementarà a diverses ciutat dels territori espanyol, entre les quals, Manresa el proper mes de setembre.

 

Tant Carme Carrió com sor Lucía Caram han fet una crida per aconseguir persones voluntàries per al Casal d’Estiu de les Escodines. Aquests voluntaris donarien suport en el berenar i les activitats de lleure. Sor Lucía Caram ha cridat especialment els joves per participar en el que seria un camp de treball solidari a la seva ciutat.

 

Finalment, hi ha intervingut Tomàs Subirà per destacar que és gràcies als clients de la Caixa que l’Obra Social pot contribuir i acompanyar en situacions de necessitat.

Documents relacionats

  • imagen