La fase d'alerta per onada de calor es manté fins dijous

Protecció Civil recomana veure aigua, evitar els menjar molt calents, reduir les activitats intenses sobre tot a les hores del migdia, portar gorra o barret i utilitzar roba lleugera de colors clars, tancar les persianes on toca el sol directament i obrir-les a la nit per refrescar la casa.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha comunicat  que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, es manté el PROCICAT en fase d’ALERTA per onada de calor.

 

D’acord amb aquesta informació del Servei Meteorològic de Catalunya, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) manté el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2 d’alerta i dels recursos d’emergència habituals en aquesta fase (SEM, 061 CatSalut Respon, PIUC, Creu Roja).

 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que per avui dimarts 30 de juny, i per demà dimecres 1 de juliol, es mantenen les previsions de superació de temperatura màxima extrema de forma generalitzada a tot el territori català, excepte en algunes comarques del litoral central.

 

L’episodi s’allarga fins dijous dia 2 de juliol on es preveu que la probabilitat de superació de la temperatura màxima extrema sigui menor i l’afectació més localitzada a la part oest del país.

 

Consells per a la ciutadania


Davant d'aquesta situació de risc, Protecció Civil dóna diversos consells a la ciutadania:

 

A casa...


- Durant el dia, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol
- A la nit, obriu les finestres de casa per refrescar-la
- Estigueu-vos a les estances més fresques
- Recorreu a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat). Si no en teniu, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, cinemes, etc.)
- Refresqueu-vos sovint amb dutxes, tovalloles mullades amb aigua, etc.
- Beveu aigua fresca de forma regular encara que no tingueu set
- Si teniu animals de companyia, procureu que no s'estiguin al sol i hidrateu-los

 

Al carrer...


- Porteu una gorra o un barret
- Utilitzeu roba lleugera (cotó), de colors clars i que no sigui ajustada
- Procureu caminar per l'ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats
- Porteu aigua i beveu-ne sovint
- Mulleu-vos una mica la cara i, fins i tot, la roba
- Eviteu sortir a les hores de més calor i eviteu les activitats físiques