Dilluns arrenquen els treballs de pavimentació d'un tram del Camí de la Salut, a Viladordis

L’actuació abasta el tram més malmès del camí entre la carretera BV-1225 (Pont de Vilomara) i l’església de la Salut de Viladordis. Té un pressupost de 25.870 euros i un termini d’un mes, durant el qual l’accés als diferents espais del  barri s’hauran de fer per la carretera de Viladordis. 

El proper dilluns, 6 de juliol, comencen els treballs de pavimentació d’un tram del Camí de la Salut de Viladordis, concretament l’actuació abasta uns 270 metres del vial rural situat entre la carretera BV-1225 (Pont de Vilomara) i l’església dela Salut, que és actualment el tram més malmès i el que necessita de forma més sovintejada actuacions de reparació. L’actuació, que es preveu que s’allargui un mes, té un pressupost de 25.870’11 euros (iva inclòs).

 

L’accés des de la carretera del Pont de Vilomara quedarà tallat al trànsit de vehicles a partir del mateix dilluns i, per tant, l’accés al nucli de Viladordis, a l’església de la Salut i a totes les cases de l’àrea del regadiu s’haurà de fer des de la carretera de Viladordis. S’habilitarà un itinerari protegit per a vinants per l’àmbit de l’obra. Aquesta setmana ja s’han iniciat alguns treballs preparatoris que no requereixen talls al trànsit.

 

El camí entre la carretera BV-1225 i l’església dela Salut, d’uns 895 metres de longitud, té un ferm de material granular, fonamentalment terra i tot-u. L’actuació prevista se centra en uns 270 metres de longitud del camí, un tram que presenta tres problemàtiques principals: primer, les deficiències estructurals d’alguns trams dels murs de pedra que suporta la base del camí, fet que es reflecteixen en alguns trams esfondrats o a punt de fer-ho; segon, la deficiència de drenatge d’un tram pràcticament horitzontal del camí que provoca l’aparició constant de sots al ferm; i tercer, els xaragalls i l’erosió ràpida i continuada del ferm que es produeix en els trams amb més pendent.

 

L’objecte de l’actuació se centrarà en corregir les deficiències estructurals d’alguns trams dels murs de contenció de la base del camí, en resoldre els punts on el ferm es malmet massa sovint per problemes de drenatge i en dotar-lo d’un ferm de formigó que en garanteixi la durabilitat i en resolgui la dificultat del seu manteniment

 

Les obres de millora les realitza el Consell Comarcal del Bages ja que és l’administració que gestiona les subvencions del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) destinades a millora de camins rurals que hagin demanat els ajuntaments. En aquest cas, l’Ajuntament de Manresa va sol·licitar d’incloure la millora del Camí de la Salut en aquests ajuts. 

 

Aquests treballs s’inclouen dins les actuacions d’adequació de camins a càrrec de la regidoria d’Espai Urbà i Entorn Natural i que els darrers mesos, entre d’altres, ha fet millores importants al Camí Vell de Rajadell, al Camí d’accés ala Torre de Santa Caterina o al Camí transversal del Poal.