Valentí Junyent assisteix a la festa de celebració del 50 Aniversari d'Ampans

La festa que s’ha celebrat a les instal·lacions de l’entitat a Comabella, a Santpedor, i que ha comptat amb el suport  de l’Obra Social “la Caixa”, ha omplert de fans de Macedònia els jardins de la Masia, i centenars de persones han seguit en directe el programa “El Suplement” de Catalunya Ràdio.

 

 

imagen

AMPANS ha reunit aquest dissabte a més de 2.000 persones que han volgut participar de la festa de celebració del 50 Aniversari d’AMPANS, una festa que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i que ha tingut en tot moment com a protagonistes a les persones usuàries i famílies de l’entitat, i que ha estat també un homenatge als voluntaris i col·laboradors que van impulsar la fundació tal i com la coneixem avui.

 

L’homenatge ha format part d’un programa d’activitats destinat a un públic familiar i amb moltes ganes de participar, i que ha tingut com a plats forts  el programa El Suplement de Catalunya Ràdio amb Sílvia Cóppulo, líder del cap de setmana, i que ha estat seguit en directe en tot moment per centenars de persones.

 

El programa s’ha vestit amb les veus de testimonis directes que han explicat la seva relació amb AMPANS i ha tingut molts moments emotius i alhora festius, amb les actuacions musicals en directe d’un quartet del Conservatori de Música de Manresa que ha tornat a interpretar el “Més lluny” de Lluís Llach, que ja van cantar en l’acte amb Pep Guardiola, i amb una entrevista al mateix entrenador del Bayern de Münich.

 

La Festa, que s’ha fet amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” que s’ha sumat d’aquesta manera a la celebració d’AMPANS com a entitat que treballa per les persones amb necessitats de suport des de fa 50 anys, ha comptat amb l’actuació castellera dels Tirallongues de Manresa i el concert en directe de MACEDÒNIA que, a més, durant tot el matí, han gravat als nens i nenes que apareixeran al darrer videoclip que el grup està preparant. Durant l’actuació de Macedònia, les cantants membres del grup, han lluït les samarretes d’AMPANS amb el logo estrenat en motiu del seu 50 Aniversari. 

 

A més, durant tot el matí s’han organitzat espectacles de màgia i tallers de: Maquillatge, Trenes africanes, Malabars, Bombolles gegants, hort urbà... s’ha pogut visitar l’exposició que ha realitzat per a l’ocasió l’entitat Somoscliks, i gaudir d’ Inflables, Jocs,  parades d’artesans,  servei de bars i food-truck de dolços i cupcakes...

 

L’acte de reconeixement als voluntaris i col·laboradors.

 

A banda de Valentí Junyent, els alcaldes de Santpedor, Xavier Codina, i de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, també han participat a l’acte d’homenatge als voluntaris i col·laboradors que van marcar una època d’AMPANS i van impulsar la fundació tal i com la coneixem avui: els impulsors de les famoses campanyes per recaptar fons per a l’entitat de l’Ampolla i el Paper,la Rentada de Cotxes, el Sol d’Amor a Comabella i la Junta de Dames, a més de les diverses juntes -persones voluntàries-, que ha tingut l’entitat al llarg d’aquests 50 anys. Juntament amb els alcaldes, també  hi han participat la Directora General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Departament de Benestar Social i Família dela Generalitat de Catalunya, Mercè Sanmartí, i el president d’AMPANS, Domènec Casasayas, així com el Director Territorial de Caixabank a Catalunya, Jaume Massana.

 

Tots ells han rebut una litografia del pintor i dibuixant Miquel Esparbé, que ha volgut col·laborar amb AMPANS, tornant a dibuixar el Cavallet, el primer logo de l’entitat, per aquesta celebració, signades a mà. Esparbé també ha participat a l’acte central de dissabte a Santa Maria de Comabella, Santpedor.

 

 

Documents relacionats

  • imagen