El Col·legi d'Advocats de Manresa celebra per primera vegada la seva festivitat anual al Saló de Sessions de l'Ajuntament

L'alcalde, Valentí Junyent, ha dit que era una ocasió excel·lent per reconèixer de forma pública l’aportació a la comunitat del col·lectiu d’advocats de Manresa. L’acte ha estat presidit per conseller de Justícia, Germà Gordó

 

imagen

El Col·legi d’Advocats de Manresa ha celebrat per primera vegada a l’Ajuntament de Manresa la seva festivitat anual amb motiu de la diada de Sant Raimon de Penyafort. La celebració ha tingut lloc al Saló de Sessions.

 

L’acte ha estat presidit pel conseller de Justícia dela Generalitatde Catalunya, Germà Gordó, qui ha estat acompanyat de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; a més d’Abel Pié, president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa; Carles Mac-Cragh, vicepresident del Consell de l’Advocacia Catalana; i José Manuel del Amo, jutge degà dels Jutjats de Manresa.

 

Durant l’acte s’han realitzat els procediments protocolaris propis de la celebració. En primer lloc, la imposició de les togues a tres nous col·legiats; en segon lloc, el lliurament de la insígnia de plata a les tres col·legiades que compleixen enguany el 25è aniversari de col·legiació; i el tercer lloc, la imposició de la medalla a dos col·legiats que han finalitzat enguany el seu mandat a la junta de govern del Col·legi d’Advocats de Manresa.

 

En el torn dels parlaments, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha remarcat el fet que la festa dels advocats manresans se celebrés per primera vegada al Saló de Sessions de l’Ajuntament, “la casa de tots”, va dir.

 

Ha destacat el fet que Manresa sigui lloada com una de les ciutats amb un dels col·legis d’advocats més antics del país, i que en el Saló de Sessions s’hi representen vint-i-cinc manresans il·lustres del passat, precisament vuit d’ells “estan  relacionats professionalment amb el dret i l’advocacia”. “Això demostra”, ha dit Valentí Junyent, "que Manresa té una tradició en el món de l’advocacia, que s'evidencia també en el fet que Abel Pié presideixi el Consell de l’Advocacia Catalana”.

 

L’alcalde ha finalitzat esmentant el Col·legi d’Advocats de Manresa: “espero que continueu sent un referent positiu per a la ciutat i que el prestigi del Col·legi es mantingui durant molts i molts anys”.

 

Per la seva banda, durant el seu parlament, el conseller de Justícia Germà Gordó, ha reclamat més jutges i jutgesses per a Catalunya, i ha criticat tanmateix la nova llei de seguretat ciutadana i la reforma del codi penal, que preveu per primera vegada “una cadena perpètua”.

 

Durant l’acte s’ha retut un homenatge a Ramon Landa, jutge del Jutjat número 5 de Manresa, per la seva col·laboració amb el Col·legi d’Advocats de Manresa i per la seva trajectòria professional; especialment, s’ha volgut valorar el seu arrelament a la ciutat de Manresa.

 

Ramon Landa, titular des del 2002 del Jutjat d’Instrucció 5 de Manresa, ha agraït la distinció que li ha atorgat el Col·legi d’Advocats de Manresa, que va qualificar “d’estímul per seguir treballant per Manresa”.

 

Abel Pié, el degà del Col·legi d’Advocats de Manresa i president del Consell de l’Advocacia de Catalunya, ha afirmat per la seva banda que Manresa ha estat sempre una ciutat “molt vinculada amb la justícia”.

 

En el seu torn de parlament, José Manuel del Amo, degà dels jutges de Manresa, ha celebrat la retirada del projecte de reforma de la justícia que va promoure l’exministre Gallardón, perquè suposaria la desaparició de jutjats com el de Manresa.

 

Durant l'acte s’han lliurat els premis del II Concurs de Pintura que organitza el Col·legi als tres guanyadors. El tema del concurs era el de “Ciutat de Manresa i justícia”.

Documents relacionats

  • imagen