Manresa serà la setmana vinent a Azpeitia per participar en un fòrum per projectar el Camí Ignasià

Una delegació manresana donarà a conèixer el projecte estratègic Manresa 2022 en el marc del 1 Foro del Camino Ignaciano, unes jornades que comptaran  amb la presència del Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig


imagen

Una delegació de l’Ajuntament de Manresa serà la setmana vinent a Azpeitia (Guipúscoa) per participar en el I Foro del Camino Ignaciano,  unes jornades tècniques que tenen per objectiu donar a conèixer la gestió turística del camí ignasià a Euskadi així com el projecte estratègic Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l’estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa.

Les jornades s’inicien el dimecres 15 de juliol amb la presentació del camí ignasià i la seva importància  com a producte de turístic en un acte que comptarà amb la presència del Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig; i la Consejera de Desarrollo Económico y Competitividad, Arantxa Tapia. Posterioment es visitarà la nova oficina d’informació a pelegrins i al grup escultòric de Oteiza,  situat en un preciós paratge on sant Ignasi va pregar davant la imatge dela Verge d’Arantzatzu abans d’iniciar el camí. La visita finalitza amb la visita a la casa de sant Ignasi i al Santuari de Loiola.

El fòrum continuarà dijous amb les jornades tècniques on la delegació de l’Ajuntament de Manresa explicarà el projecte estratègic Manresa 2022, una intervenció que anirà a càrrec de Sònia Puyol, coordinadora del projecte; i Esperança Holgado, cap dela Unitat de Turisme i Promoció de la ciutat.

 

En la mateixa jornada, hi haurà una ponència marc sobre “la peregrinació com experiència turística: motivacions i percepcions del pelegrí ignasià”,  que estarà dirigida per Marina Abad, professora de la facultat de Ciències Socials i Humanes de la Universitat de Deusto.

 

Hi haurà també altres ponències com la presentació de la “Ruta Huellas de Teresa de Jesus”;  la presentació de “Montserrat i el camí ignasià”, que anirà a càrrec de Josep Altayó, director general d'Agrícola Regional S.A., l'empresa que gestiona el complex turístic de Montserrat;  i, finalment, hi haurà la presentació del pla director del “Camino Ignaciano en Euskadi”. 

 

 

Documents relacionats

  • imagen