El regidor de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Manresa assistirà al primer fòrum ignasià a Azpeitia

Joan Calmet encapçala una delegació que donarà a conèixer el projecte estratègic Manresa 2022 en el marc del I Fòrum del Camí Ignasià.


imagen

El regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet, encapçalarà una delegació de l’Ajuntament de Manresa que serà demà i dijous a Azpeitia (Guipúscoa) per participar en el I Fòrum del Camí Ignasià, unes jornades tècniques que tenen per objectiu donar a conèixer la gestió turística del camí ignasià a Euskadi, així com el projecte estratègic Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l’estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa.

 

Les activitats s’iniciaran el dimecres al Santuari de Loiola amb la presentació del camí ignasià i la seva importància com a producte de turístic. Hi participaran Arantza Madariaga, directora general de Basquetour-Agencia Basca de Turismo; i Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme.

 

Posteriorment, es recorrerà l’inici del camí des de la Casa Torre dels Loiola, que serà el quilòmetre 0 de la ruta. Hi participaran la consellera de Desarrollo Económico y Competitividad del govern basc, Arantxa Tapia, el regidor de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; i l’alcalde d’Azpeitia, Eneko Etxeberria.

 

Tot seguit es visitarà la nova oficina d’informació als pelegrins i el grup escultòric d’Oteiza, situat en un preciós paratge on sant Ignasi va pregar davant la imatge dela Verge d’Arantzatzu abans d’iniciar el camí. La jornada finalitzarà amb la visita a la casa de sant Ignasi i al Santuari de Loiola.

 

El I Fòrum del Camí Ignasià continuarà dijous amb les jornades tècniques, on la delegació de l’Ajuntament de Manresa explicarà el projecte estratègic Manresa 2022, una intervenció que anirà a càrrec de Sònia Puyol, coordinadora del projecte; i Esperança Holgado, cap de la Unitat de Turisme i Promoció de la ciutat.

 

A la mateixa jornada es presentarà la ponència marc “La peregrinació com a experiència turística: motivacions i percepcions del pelegrí ignasià”, dirigida per Marina Abad, professora de la facultat de Ciències Socials i Humanes de la Universitat de Deusto.

 

Hi haurà també altres ponències, com la de la ruta “Huellas de Teresa de Jesus”;  la de “Montserrat i el camí ignasià”, que anirà a càrrec de Josep Altayó, director general d’Agrícola Regional SA, l'empresa que gestiona el complex turístic de Montserrat; i, finalment, la del pla director “Camino Ignaciano en Euskadi”. 

Documents relacionats

  • imagen