L'alcalde fa una visita d'obres al nou institut Cal Gravat que començarà a funcionar aquest setembre

L'edifici, que acollirà uns 400 alumnes el proper curs 2015-2016, ja està pràcticament enllestit. Tota l’estructura ja està feta, així com les divisions internes i ja només queda polir, adequar i omplir l’interior de les aules i de les diferents estances. 


imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent i el director general de Centres Públics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet han visitat les obres de la construcció del nou institut Cal Gravat avui al matí.

 

Els han acompanyat el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez; el director del centre IES Cal Gravat Toni Massegú; la directora de l’obra Carme Esteve i la secretària de direcció del centre,  Elisa Altimiras.

 

Valentí Junyent ha fet una valoració molt positiva d’aquest projecte, “tant ara que ja està a punt d’acabar com la feina que s’hi ha fet anteriorment per part dels alumnes, pares i professors, mentre ocupaven les instal·lacions provisionals.”

 

Per la seva banda el regidor d’Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet ha emfatitzat que “la construcció s’ha fet segons el calendari previst, que establia una durada de 18 mesos, i ha destacat la importància que Manresa tingui tots el seus centres de secundària enllestits.”

 

A la última en tecnologia

 

La comitiva ha començat la visita per l’exterior de la construcció i han pogut observar les grues que s’emportaven els mòduls prefabricats en els quals s’han desenvolupat les classes des que va néixer oficialment l’institut l’any 2008. Tot seguit el grup ha entrat al futur gimnàs i després s’ha dirigit a la planta baixa on ha pogut observar l’estat dels tres laboratoris que tindrà el centre (física, química i biologia), també les aules de dibuix i plàstica i l’aula de l’Ampa que és a l’exterior.

 

Seguidament han accedit a la primera planta on hi estan ubicades les dependències de gestió, oficines, secretaria i aula de professors i, especialment, s’han admirat amb l’aula de tecnologia i la de tallers de 100 m2 cadascuna. Com ha manifestat Toni Massegú, el director del centre, “aquest és un institut que aposta per la tecnologia i per això es fan servir les últimes novetats com les tabletes, pissarres digitals, etc.”

 

Posteriorment han pogut veure l’espai que ocuparà la biblioteca amb dues entrades, una interior i una exterior, així com l’estança on s’hi ubicarà la cafeteria.

 

Per acabar el seguici ha anat a la segona planta que està ocupada per les aules, les quals estan equipades amb finestres corredores per aprofitar tot l’espai, i els diferents departaments que encara mostren els rètols de les matèries com física, mates, català.. amb un paper enganxat a la porta i escrit a mà. Igualment han pogut veure les pistes de mini bàsquet i de futbol sala i fascinar-se amb les vistes a Montserrat

 

400 alumnes iniciaran el proper curs

 

Toni Massegú ha explicat que tot estarà llest a principis de setembre per fer els exàmens i començar el curs amb uns 400 alumnes a partir del 15 amb tres línies d’ESO, dues de Batxillerat i una d’FP.

 

Les obres de construcció de l'edifici definitiu del cinquè institut de Manresa, l'IES Cal Gravat, van arrencar a finals de gener de 2014 amb un pressupost de 4,2 milions d'euros. La nova edificació s'ubica en un terreny de 10.000 m2, mentre que l'edifici n'ocupa al voltant de 4.500.

Documents relacionats

  • imagen