L'Ajuntament signa un conveni per formalitzar la col·laboració sobre seguretat viària amb la Jefatura de Tráfico i el Servei Català de Trànsit

La col·laboració persegueix una acció conjunta per l'intercanvi de dades entre les administracions, per tal de reduir l’accidentalitat


imagen

L’Ajuntament de Manresa ha signat avui un conveni que formalitza la col·laboració amb la Jefatura Central de Tráfico i el Servei Territorial de Trànsit de Barcelona, per tal d’aconseguir un funcionament més àgil i eficaç entre les administracions, amb l’objectiu últim de la seguretat viària.

 

El conveni ha estat signat per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; pel cap de la Prefectura Provincial de Trànsit de Bacelona, Adrià Puigpelat; i pel cap del Servei Territorial de Trànsit de Barcelona, Daniel Fernández Ruiz-Capillas. A l'acte hi ha assistit la regidora de Seguretat Ciutada i Protecció Civil, i Mobilitat, Olga Sánchez.

 

Mitjançant aquest acord, les administracions es comprometen a facilitar-se recíprocament la informació que necessitin i es presten l’assistència requerida, per tal de facilitar una acció conjunta i coordinada en l’àmbit urbà. La finalitat última és garantir la seguretat viària i la reducció de l’accidentalitat existent, ja que l’anàlisi estadística constata que més del 50 % de les víctimes es produeixen en les vies urbanes.

 

Les tres administracions col·laboren en la transmissió de dades i l’accés als registres. Així,la Jefatura Centralde Tráfico facilita a l’Ajuntament de Manresa els accessos al Registre de conductors i infractors.

 

L’Ajuntament de Manresa, per la seva banda, comunica al Registre de conductors i infractors les sancions fermes greus i molt greus; i al Registre de vehicles els que deuen l’impost sobre vehicles corresponent. També notifica al Servei Català de Trànsit els informes d’accidents que hagin tingut lloc dins del terme municipal.

 

Pel que fa a les obligacions del Servei Català de Trànsit, aquest organisme recull de l’Ajuntament les dades anteriors i les envia al Registre nacional de víctimes d’accident de trànsit.

Documents relacionats

  • imagen