El regidor de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Manresa ha assistit al primer Fòrum del Camí Ignasià a Loiola

Joan Calmet ha encapçalat una delegació que ha conegut l’inici del Camí Ignasià al Santuari de Loiola i que ha presentat el projecte estratègic Manresa 2022


imagen

El regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet, va encapçalar una delegació de l’Ajuntament de Manresa que ha estat dimecres i dijous passats a Azpeitia (Guipúscoa) per participar en el I Fòrum del Camí Ignasià, unes jornades tècniques que tenen per objectiu donar a conèixer la gestió turística d’aquesta ruta a Euskadi, així com el projecte estratègic Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

 

Dimecres, al Santuari de Loiola, es va fer l’acte de presentació del Camí Ignasià i la seva importància com a producte de turístic, a càrrec d’Arantza Madariaga, directora general de Basquetour-Agencia Vasca de Turismo; i Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme.

 

Posteriorment, es va recórrer l’inici del camí des de la Casa Torre dels Loiola, que és el quilòmetre 0 de la ruta. Hi van participar la consellera de Desarrollo Económico y Competitividad del govern basc, Arantxa Tapia; el regidor de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; i l’alcalde d’Azpeitia, Eneko Etxeberria. També hi va assisitir Itziar Epalza, viceconsellera de turisme del govern basc, així com alcaldes i regidors de les comarques per on passa el Camí.

 

Tot seguit es va visitar la nova oficina d’informació als pelegrins i el grup escultòric d’Oteiza, situat en el paratge on sant Ignasi va pregar davant la imatge de la Verge d’Arantzatzu abans d’iniciar el camí. La jornada va finalitzar amb la visita a la casa de sant Ignasi i al Santuari de Loiola.

 

Jornades tècniques sobre el Camí

 

El I Fòrum del Camí Ignasià va seguir amb les jornades tècniques, que es van fer dijous. La delegació de l’Ajuntament de Manresa va explicar el projecte estratègic Manresa 2022, a càrrec de Sònia Puyol, coordinadora del projecte; i Esperança Holgado, cap dela Unitat de Turisme i Promoció de la ciutat.

 

Per la seva banda, la subdirectora de la Direcció Generalde Turisme dela Generalitat de Catalunya, Carme Rubió, va presentar el pla d'accions de promoció del Camí Ignasià a Catalunya.

 

També es van presentar altres ponències: “La pelegrinació com a experiència turística: motivacions i percepcions del pelegrí ignasià”, dirigida per Marina Abad, professora de la facultat de Ciències Socials i Humanes de la Universitatde Deusto; la de “Montserrat i el camí ignasià”, a càrrec de Josep Altayó, director general d’Agrícola Regional SA, l'empresa que gestiona el complex turístic de Montserrat, i la del pla director “Camino Ignaciano en Euskadi”, a càrrec d’Iker Urcelay, de l’Agència Basca de Turisme, i de Jesús Mujika, tècnic comarcal de turisme. 

Documents relacionats

  • imagen