El Govern porta al Ple de juliol el conveni amb el Camí Ignasià per promocionar el Centre d'Acollida de Pelegrins

L’objectiu del conveni és promoure del desenvolupament del Camí Ignasià i facilitar els mitjans tècnics i humans necessaris  per contribuir a la millora de les condicions dels pelegrins

 

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa i el Camí Ignasià proposaran al ple de la Corporació per a la seva aprovació un conveni de col·laboració per a l'adequació, impuls i promoció del Camí Ignasià.

 

 

Mitjançant aquest conveni l'Ajuntament de Manresa es compromet a promoure l'acollida de pelegrins del Camí Ignasià en l'antic col·legi de Sant Ignasi, on actualment es troba el Museu Comarcal de Manresa, i al costat de l’antic hospital de Santa Llúcia, on va arribar per primera vegada el pelegrí Ignasi quan féu estada a la ciutat el 1522.

 

 

El centre d’acollida de pelegrins del Museu Comarcal de Manresa va començar a funcionar de manera provisional el passat 15 de juny, tan per acollir els pelegrins del Camí Ignasià com els del Camí de Sant Jaume, així com els visitants d’altres rutes que passin per aquest punt de la ciutat.

 

 

A través de l’acollida es promou el desenvolupament del Camí Ignasià i es faciliten els mitjans tècnics i humans necessaris per contribuir a la millora de les condicions dels pelegrins, ja sigui des del propi Centre d'Acollida com des de l'oficina municipal de turisme.

 

 

En aquest centre també es realitza el segellat de les credencials de pelegrí i s’atorguen els certificats que corresponguin, sense perjudici que en moments puntuals i prèvia comunicació al Centre d'Acollida de Pelegrins, aquesta tasca sigui duta a terme per personal de la Cova.

 

 

Així mateix, l'Ajuntament es fa càrrec de gestionar el registre de pelegrins i les enquestes de satisfacció, les quals es faran arribar periòdicament a l'Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià. Quan el Centre d'Acollida es trobi tancat, es derivarà el servei a l'Oficina de Turisme de Manresa, en el seu horari d'obertura.

Documents relacionats

  • imagen