Torna el cicle de concerts de música ignasiana "Sons del Camí"

Per segon any consecutiu se celebraran quatre actuacions de música mística i espiritual –tres al Parc de la Seu i una al claustre del Museu Comarcal-.  El cicle començarà el dimarts 28 de juliol i finalitzarà el divendres 31.

 

imagen

Del 28 al 31 de juliol se celebrarà el cicle musical ignasià de petit format “Sons del Camí” que consta de quatre concerts de música mística, introspectiva i contemplativa, que conviden a la reflexió espiritual o consciència de la natura. Aquesta iniciativa va néixer l’any passat en el marc del programa cultural Manresa 2022 i en el context de les Festes de Sant Ignasi.

 

El cicle de concerts ha estat presentat avui pel regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet; l’organitzador del programa musical Albert Galbany. També hi ha assistit el director executiu de la Fundació La Cova, Ramon Sanllehí i el seu successor Lluís Pagés.

 

El regidor Calmet ha destacat que “Sons del camí” és “una proposta de música tranquil·la i contemplativa que convida a passar una nit agradable i reflexiva i que es va consolidant dins el marc de les Festes de Sant Ignasi.”

 

Per la seva banda, Galbany ha explicat el programa musical que presenta una sèrie de quatre actuacions, tres de les quals es faran al Parc de la Seu i una al claustre del Museu Comarcal de Manresa. Totes començaran a les 22 h.

 

Al seu torn Ramon Sanllehí, de la Fundació La Cova, ha explicat que “aquest any el cicle de concerts coincideix amb actes propis de la institució que ell representa, com l’inici de l’any jubilar del Camí Ignasià i no ha estat possible acollir una de les actuacions tal com es va fer l’any passat”. Sanllehí ha agraït a l’Ajuntament “la tasca de col·laboració que es du a terme entre ambdues entitats i més endavant “Sons del Camí” i la Cova tronaran a coincidir per treballar plegats.”

 

Les actuacions i els artistes

 

Obrirà el cicle les noves sonoritats de Marc Pulido, el dimarts 28 de juliol. Pulido ofereix una experiència musical basada en el so de les campanes planes d’alta vibració anomenades biles que sorprenen per al seva musicalitat i que conviden al silenci i al recolliment.

 

L’endemà, dimecres 29 de juliol, serà el torn del cantautor Eduard Canimas que interpretarà cançons de l’àlbum “Sagrat Cor”, on mostra el seu costat més místic i serè amb lletres lluminoses i guaridores. Aquest músic gironí té una llarga trajectòria que passa, en els seus inicis, per formar duet amb Adrià Puntí i posteriorment, als anys als noranta, del grup mític Zitzania.

 

El dijous 30 de juliol, Miriam Encinas & Alexandre Guitart, oferiran una selecció de peces musicals d’origen medieval i de cultures diverses provinents de països com Grècia, Turquia, l’Iran o l’Afganistan. Utilitzaran instruments tradicionals com la dirluba, rabab, baglama, flautes i percussió entre d’altres. Serà un suggeridor viatge musical d’orient a occident amb la música modal com a fil conductor.

 

Tanca el cicle el concert que ofereix Luis Paniaigua el divendres 31 de juliol. La seva música es pot qualificar d’humil i senzilla però poderosa. Paniagua ha publicat 14 discs al llarg de més de 20 anys de carrera i ha guanyat premis com el nacional al Millor Àlbum de Noves Músiques. L’artista, a través del cant i acompanyat de la lira, transporta l’oient a un estat de pau i serenitat amb una música que evoca els sons del mediterrani antic i modern i d’altres cultures ancestrals.

 

Aquest projecte compta amb la organització de l’Ajuntament de Manresa que se suma  a l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants i a la Fundació La Cova.

 

Programa de concerts

 

  • § Dimarts 28 de juliol, 22 h

 

Marc Pulido (noves sonoritats).

Lloc: Parc del a Seu.

Organitza: Ajuntament de Manresa.

Activitat gratuïta.

 

  • § Dimecres 29 de juliol, 22 h

 

Eduard Canimas (cantautor).

Lloc: Parc de la Seu.

Organitza: Ajuntament de Manresa.

Activitat gratuïta.

 

  • § Dijous 30 de juliol, 22 h

 

Miriam Encinas & Alexandre Guitart (Músiques del Món).

Lloc: Parc de la Seu.

Organitza: Ajuntament de Manresa.

Activitat gratuïta.

 

  • § Divendres 31 de juliol, 22 h:

 

Luis Paniagua (noves músiques).

Lloc: Claustre del Museu Comarcal de Manresa.

Preu: 10 €.

Venda anticipada a l’Oficina de Turisme de Manresa el mateix dia del concert (plaça major, 10). Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. dilluns, diumenges i festius de 10 a 14 h.

Organitza: Ajuntament de Manresa.

 

Documents relacionats

  • imagen