Les Festes de Sant Ignasi de Manresa comencen aquest cap de setmana el gruix de la programació

Dissabte al vespre tindrà lloc la representació de l’obra “La passió per la recerca. Ignasi de Loiola” al Museu Comarcal, i a la nit es farà el Taping’Nasi per bars i restaurants del Centre Històric


imagen

Aquest cap de setmana comença el gruix de la programació de  les Festes de Sant Ignasi, que ompliran el Centre Històric de Manresa d’activitats diverses i que compta amb la implicació d’entitats, establiments i organitzacions. Les festes són organitzades per l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants, la Fundació la Cova i l’Ajuntament de Manresa.

 

Aquest dissabte al vespre i a la nit se celebraran dos dels actes més destacats del cap de setmana. A les 8 del vespre, ala Sala Gran del Museu Comarcal de Manresa, tindrà lloc la representació teatral “La passió per la recerca. Ignasi de Loiola”, del P. Xavier Melloni SJ. La posada en escena anirà a càrrec de l’Associació Teatral El Teló i es farà sota l’organització de Cova de Sant Ignasi.

 

Ja a la nit, a partir de les 9 i fins a les 12, es farà el Taping’Nasi, un recorregut pels restaurants i bars de la zona on, per 2 €, es podrà menjar una tapa acompanyada d’una beguda. El Taping’Nasi està organitzat per l’Associació Comerciants carrer Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants, i hi participen tretze establiments de la zona.

 

Però dissabte les activitats de la festa comencen al matí, amb el mercat agrari de productes de la terra i alimentació, que es farà a la plaça Major des de les 7 del matí. De 10 a 12, Parc de La Sèquia farà un taller infantil per ensenyar a plantar hortalisses en un hort mòbil.

 

També al matí, de 9 a 11, es farà la visita guiada “Paisatges ignsasians: els llocs que van inspirar Sant Ignasi”, organitzat per Jordi Piñero i l’Ajuntament de Manresa. La sortida es farà des del pàrquing de la Cova de Sant Ignasi i per a participar-hi cal inscripció prèvia.

 

Per a diumenge hi ha previst fer una visita guiada a la Manresa ignasiana, de caràcter gratuït, encara que les places són limitades i es recomana una inscripció prèvia. Se sortirà a les 10.30 h des de l’Oficina de Turisme de Manresa.

 

A migdia, a les 12.45 h tindrà lloc la benedicció de l’escultura “Tòtem del camí del respecte i camí ignasià” a l’entrada del santuari de la Cova.Hi hauran parlaments del P. Superior de la Cova, Lluís Magrinyà, SJ, i de l’escultor, Ramon Oms. 

 

La resta del programa de les Festes de Sant Ignasi es pot consultar aquí.

Documents relacionats

  • imagen