Detenció de dos individus a qui s'imputen dos delictes contra la seguretat del trànsit i atemptat a agents de l'autoritat

Els fets van ocórrer la matinada de dilluns a dimarts. La Policia Local va rebre diverses trucades telefòniques de veïns que alertaven d’un vehicle que circulava de forma temerària, no respectant els semàfors i fent derrapatges per la ciutat.


Avui han passat a disposició judicial els dos detinguts per agents de la Policia Local de Manresa, la matinada de dimarts, a qui els han imputat un delicte de conducció temerària, un delicte de conduir sense haver obtingut mai el permís de conducció i un altre delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat.


Els fets van ocórrer a quarts de tres de la matinada de dilluns a dimarts, quan es van rebre a la sala del 092 diverses trucades telefòniques informant d'un monovolum de color fosc que circulava de forma temerària per la zona de La Balconada, no respectant els semàfors, ficant-se per diversos trams en contra direcció a gran velocitat i fent derrapatges. Diverses patrulles es van adreçar a la zona sense localitzar-la.


Minuts després, quan dues patrulles atenien un altre servei al carrer Viladordis, van observar com una furgoneta amb les mateixes característiques, circulava direcció al Museu a gran velocitat, intentant aturar-la els agents d'una patrulla,  no obeint el conductor els senyals dels policies que indicaven que s'aturés,  tot accelerant en direcció a un dels policies, fins al punt de que aquest va haver de fer un tret intimidatori al terra, doncs la furgoneta se li tirava a sobre, havent l'agent de protegir-se  entre dos cotxes estacionats per tal d'evitar ser atropellat.

El monovolum va continuar la fugida en direcció a la plaça Sant Ignasi, moment en que es va incorporar a  la intervenció una altra  patrulla de servei, perseguint el monovolum pel carrer Santa Llúcia fins el carrer Galceran Andreu, lloc on el vehicle va perdre el control i va picar contra dos cotxes estacionats, moment en el que la patrulles va poder detenir, tot i que van oferir  resistència activa i van agredir un dels agents,  el conductor i un dels passatgers, mentre dos passatgers més es van fer escàpols.


Un cop detinguts es va poder verificar que el conductor, un veí de Sant Salvador de Guardiola de 26 anys, no havia obtingut mai el permís de conduir, i que tant ell com l'acompanyant, un veí de Manresa de 20 anys, havien protagonitzat junts diversos episodis com el descrit.