Una trentena de persones netegen un tram de la riera de Rajadell dins la tercera edició del 'Fem dissabte!'

La campanya vol fomentar actituds cíviques i de responsabilitat vers el medi i conscienciar de la importància de mantenir nets els espais fluvials del país. Aquest any, la iniciativa s’ha fet també a nivell Europeu sota el lema “Let’s clean up Europe”.

imagen

Una trentena de voluntaris van col·laborar aquest dissabte, 10 de maig, a netejar un tram de la riera de Rajadell al seu pas pel barri del Xup. L’activitat forma part de la iniciativa “Fem Dissabte”, que consisteix a netejar i recollir les deixalles que embruten rius, boscos i platges per sensibilitzar la població de la importància de reduir, reciclar i reutilitzar; i fomentar així actituds cíviques i responsables amb el medi.

Des de les 10 del matí, els voluntaris, a qui es va facilitar guants protectors, van recollir gran quantitat de deixalles petites (cartró, paper, llaunes, ampolles de plàstic...), ferralla, garrafes plenes d’oli, i també un volum important de deixalles més grans com televisors, pneumàtics, altaveus, wàters... La recollida es va fer de forma selectiva per tal de poder reciclar els residus posteriorment.

“Fem dissabte” és una iniciativa impulsada per l’Associació Hàbitats- Projectes Rius i es du a terme de forma simultània a diversos municipis catalans. A Manresa s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, l’Anella Verda i aquest any va comptar amb la implicació de l’Associació de Veïns del Xup i del Casal Tres Pins.

Aquest any, per primer cop, s’ha fet també a nivell europeu dins la campanya “Let’s Clean Up Europe”. D’aquesta manera, dissabte, milers de persones a tot Europa van contribuir a la neteja i recollida selectiva de les deixalles dels entorns naturals del continent. 

Documents relacionats

  • imagen