Marc Pulido va aplegar unes 180 persones en el primer concert dels "Sons del Camí"

El Parc de la Seu es va omplir de públic per gaudir de l’espectacle i la sonoritat de les biles, unes campanes planes d’alta vibració, que l’artista interpreta evocant una musicalitat mística i introspectiva que indueix a la reflexió i al recolliment.


imagen

El primer concert del cicle musical ignasià de petit format “Sons del Camí” va omplir el Parc de la Seu, aquest dimarts, amb la presència d’unes 180 persones que van gaudir de les noves sonoritats de l’artista Marc Pulido basades amb el so de les campanes planes d’alta vibració anomenades biles que sorprenen per la seva musicalitat i que conviden al silenci i a la meditació.

 

Per la seva banda, ahir dimecres, 29 de juliol, el cantautor Eduard Canimas va ajuntar unes 150 persones que van escoltar amatents les cançons del seu àlbum “Sagrat Cor” on l’artista mostra el seu costat més místic i serè amb lletres lluminoses i guaridores.

 

Aquesta segona edició del cicle de música mística i espiritual ”Sons del Camí”, que va començar dimarts 28 de juliol i que finalitzarà demà divendres 31, oferirà un total de quatre concerts (tres al Parc de la Seu i un al Museu Comarcal) en el programa cultural Manresa 2022 i en el context de les Festes de Sant Ignasi.

 

Miriam Encinas & Alexandre Guitart avui al Parc de la Seu

 

Avui, djous 30 de juliol, serà el torn de Miriam Encinas & Alexandre Guitart, que interpretaran una selecció de peces musicals d’origen medieval i de cultures diverses provinents de països com Grècia, Turquia, l’Iran o l’Afganistan. Utilitzaran instruments tradicionals com la dirluba, rabab, baglama, flautes i percussió entre d’altres. Serà un suggeridor viatge musical d’orient a occident amb la música modal com a fil conductor.

 

Tancarà el cicle el concert de Luis Paniaigua, demà divendres 31 de juliol. La seva música es pot qualificar d’humil i senzilla però poderosa. Paniagua ha publicat 14 discs al llarg de més de 20 anys de carrera i ha guanyat premis com el nacional al Millor Àlbum de Noves Músiques. L’artista, a través del cant i acompanyat de la lira, transporta l’oient a un estat de pau i serenitat amb una música que evoca els sons del mediterrani antic i modern i d’altres cultures ancestrals.

 

Programa de concerts

 

  • § Dijous 30 de juliol, 22 h

 

Miriam Encinas & Alexandre Guitart (Músiques del Món).

Lloc: Parc de la Seu.

Organitza: Ajuntament de Manresa.

Activitat gratuïta.

 

  • § Divendres 31 de juliol, 22 h:

 

Luis Paniagua (noves músiques).

Lloc: Claustre del Museu Comarcal de Manresa.

Organitza: Ajuntament de Manresa

Preu: 10 €.

 

Venda anticipada a l’Oficina de Turisme de Manresa (plaça major, 10). Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. dilluns, diumenges i festius de 10 a 14 h. I el mateix dia al lloc del concert.

Documents relacionats

  • imagen