El Ple del mes d'abril aprova el compromís per comprar diverses finques de la societat Fòrum

El Ple Municipal aprova també la modificació del pla general perquè la Caixa no faci un pavelló a la fàbrica nova i els diners es destinin a la millora del sector a zona de la plaça Sant Ignasi.

El Ple Municipal del mes d’abril ha aprovat el compromís d’adquirir, durant el període 2015-2019, diverses finques de la societat municipal FORUM, SA, a raó de 500.000 €  l’any. L’acord s’ha aprovat per 18 vots afirmatius (11 CiU, 4 PSC i 3 ERC) 3 vots negatius (3 PP) i 4 abstencions (2 PxC i 2 CUP).

 

En la mateixa sessió, s’ha aprovat la modificació puntual del Pla General de Manresa. Pla Especial Fàbrica Nova, una modificació que preveu que la Caixa no faci el pavelló que hi havia previst construir a la Fàbrica Nova i es destinin aquests diners a millorar les vies de connexió i l’entorn de la plaça Sant Ignasi i ViaSant Ignasi –que inclou l’enderroc dela Sala Ciutat-. El dictamen s’ha aprovat per 24 vots afirmatius (11 CiU, 4 PSC, 2 ERC, 3 PP, 2 PxC i 2 CUP) i 1 abstenció (1 ERC).

 

El Ple Municipal ha aprovat també, per unanimitat de tots els grups, la concessió al Pintor Vila Closes de l’honor consistent en la dedicació d’una escultura de bronze a situar a l’espai públic conegut amb el nom de Parc del Pintor Josep Vila Closes.

 

Així mateix, per unanimitat, s’ha acordat concedir a títol pòstum la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cultural a Ramon Busquet i Guixé –mort el gener de 2014- pel seu compromís en benefici en l’àmbit cultural amb la seva dedicació a nombroses entitats i, especialment, per la valuosa tasca que va realitzar a la presidència de l’Associació d’Amics dela Seu.

 

Se celebrarà el dia de l’orgull gai

 

El Ple ha aprovat també una proposició del Grup Municipal d’ERC perquè es faci un acte institucional en commemoració del dia 28 de juny, dia de l’alliberament o l’orgull LGTB. S’ha aprovat per 21 vots afirmatius (11 CiU, 4 PSC, 2 ERC, 2 PP i 2 CUP) i 4 abstencions (1 ERC, 1 PP i 2 PxC). La moció acordada recorda que l’Ajuntament que des de fa anys penja al balcó principal la bandera dels colors de l’arc de Sant Martí en reconeixement vers el col·lectiu de persones LGTB.

 

El mateix Ple s’ha aprovat per unanimitat una proposició del Grup Municipal de CiU sobre revisió de la valoració de la relació de llocs de treball del personal municipal. 

 

Ordre del dia del ple de 16 d’abril de 2015

http://manresa.cat/docs/arxius/2015_04_16_ordre_del_dia.pdf