El Correaigua donarà dissabte el tret de sortida a la Festa Major de Manresa

El personatge Picapoll, que compleix 15 anys,  presentarà l’acte, que en aquesta edició estrena aromes nous i una cisterna de l’ADF Pla de Bages.


imagen

Com ja és tradicional, el Correaigua iniciarà, aquest dissabte, 22 d’agost a les 16.30 h a la plaça Europa, la Festa Major de Manresa. Enguany, com a novetat, serà el personatge Picapoll qui presentarà l’acte i hi donarà la sortida. El Picapoll, que representa la varietat de raïm pròpia del Bages, és l’amfitrió de la Festa Major Infantil des de l’any 2000.

 

Altres novetats de la present edició són la incorporació d’una cisterna d’aigua de l’ADF Pla de Bages, i l’estrena d’aromes nous a l’aigua de la festa.

 

L’itinerari del Correaigua serà el mateix que en anys anteriors: Començarà a la plaça Europa i seguirà pel carrer del Carme, plaça del Carme, carrer Pedregar, plaça Pedregar, carrers del Metge Planas, Nou, Sant Miquel, Baixada del Carme, plaça de Sant Ignasi Malalt, plaça Major i Cap del Rec, per tornar a la plaça i carrer del Carme i finalment a la plaça Europa.

 

Durant el recorregut es ruixa els participants amb aigua, terra, fang, confeti, farina o escuma. També es troben amb diversos obstacles, com piscines amb aigües de diferents colors o tobogans.

 

El Correaigua se celebra des de l’any 1989 arran de la celebració del Correfoc, que data de l’any 1982, quan molts veïns llençaven aigua des dels balcons situats dins l’itinerari. Aleshores, membres de Xàldiga, entitat que organitza el Correfoc i el Correaigua, van pensar que es podria fer una festa similar a la del Correfoc, però amb aigua. El Correaigua ha arrelat tant a la ciutat que la festa grossa de Manresa s’obre amb aquesta cercavila i es tenca amb el Correfoc.

 

Tast gastronòmic, inflable gegant i trobada de bateries, també dissabte

 

El mateix dissabte se celebrarà la Jornada Gastronòmica, que es farà de les 17 h a les 21 h a la plaça Crist Rei. Es podran tastar productes de proximitat i vins del Bages. Per als més petits hi hauran activitats d’esbarjo i un castell inflable gegant.

 

Al vespre, a partir de les 20 h, se celebrarà a la plaça de Sant Domènec la 7a Trobada de Bateries. De moment hi ha uns 24 músics inscrits. Les inscripcions es poden fer fins a última hora a bateriesmanresa@hotmail.com.

 

La festa estrena el primer concurs de ‘selfies’ amb premis per anar al teatre

 

El primer concurs de ‘selfies’ obre el termini per enviar imatges també dissabte. Hi podrà participar qualsevol usuari de la xarxa Instagram que capturi, editi i publiqui les imatges amb dispositius mòbils i les etiqueti amb el ‘hashtag’ #selfieFMManresa2015.

 

L’objectiu del concurs és que els participants captin moments i sensacions fugint de les imatges típiques, a través de les quals es pugui descobrir un visió creativa de la festa.

 

Hi podran prendre part les fotos pujades des del 22 d’agost fins l’1 de setembre a les 9 h.

 

Un jurat, format per membres de l’Associació Manresa de Festa, atorgarà dos premis a  les fotografies més originals. El guanyador del concurs obtindrà dues entrades per anar al teatre Victòria de Barcelona a veure “Mar i cel” el mes d’octubre, i l’autor que quedi en segon lloc rebrà dues entrades per veure “El Petít Príncep”, els dies 3 o 4 d’octubre, al teatre Kursaal. 

 

L’organització constata que les imatges que s’enviïn han de complir la normativa vigent que consisteix en: no podran vulnerar els drets de tercers, especialment els de propietat intel·lectual, a l’honor, intimitat personal i familiar, i a la pròpia imatge..., ni poden contenir material sexual, ofensiu o violent.

Documents relacionats

  • imagen