Les “Visites a la Manresa desconeguda” comencen dilluns amb quatre noves propostes

Les propostes programades per a la Festa Major són gratuïtes i consisteixen en: una visita a la Torre Lluvià, a l’edifici de l’Anònima, a la colònia industrial dels Comtals, i un recorregut pels ponts de Manresa.


imagen

Les populars “Visites a la ManresaDesconeguda” es reprenen aquest dilluns, 24 d’agost, amb quatre noves propostes, una més de les que s’han estat fent en les darreres edicions. Les visites, que són gratuïtes i s’inclouen en el programa de la Festa Major, són: a la Torre LLuvià, a l’edifici de l’Anònima, a la colònia industrial dels Comtals, i un recorregut pels ponts de Manresa.

 

Aquesta activitat té l’objectiu de donar a conèixer espais desconeguts o inèdits de la capital del Bages amb un alt valor patrimonial.

 

Les propostes d’enguany són aquestes:

 

Dilluns 24 d’agost de 17 a 20 h


Jornada de portes obertes a la Torre Lluvià que permetrà apreciar aquesta joia recentment restaurada del modernisme manresà obra de l’arquitecte Ignasi Oms. L’edificació està situada en un espai natural privilegiat des del qual es pot contemplar el paisatge de l’Anella Verda.

 

L’accés es farà pel camí de Rajadell i s’hi podrà anar amb vehicle propi, a peu i en bicicleta:

 

  • Vehicle propi. Hi haurà una zona d’aparcament al costat dela Torre Lluvià.
  • A peu des del pavelló del Congost. Es pot fer seguint el camí senyalitzat. A més a més, a les 18 h sortirà un grup amb guia.
  • En bicicleta. Es podrà anar amb bici pròpia o de MBICI, que ofereix un servei gratuït, amb reserva prèvia a mbici@mbici.cat o al telèfon 629321760. Se sortirà a les 18 h des de la plaça dela Reforma.

 

Les visites ala TorreLluviàes faran des de les 17 fins a les 20 h, en grups de 20 persones cada 15 minuts. El recorregut és de4,6 kmi s’aconsella portar calçat còmode, aigua i protecció solar.

 

Dimarts 25 d’agost de 17 a 20 h

 

Visita a l’emblemàtica fàbrica d’electricitat dela Companyia AnònimaManresana d’Electricitat (CAME), coneguda popularment com l’Anònima i que, amb 120 anys d’història, simbolitza l’arribada de l’electricitat a Manresa

 

L’inici serà al carrer Llussà, 9-15. Les entrades es faran des de les 17 fins a les 20 h, en grups, cada 15 minuts.

 

 

Dimecres, 26 d’agost de 17.30 a 20 h

 

Es farà un recorregut per la colònia i la fàbrica dels Comtals per conèixer el paratge històric al costat del Cardener. Es visitaran la resclosa i la turbina que encara avui genera electricitat amb la força de l’aigua.

 

S’hi podrà anar als Comtals per diversos medis:

 

  • Vehicle propi. S’hi podrà arribar fins el carrer Ginebró i el seu entorn.
  • A peu des de la plaça Reforma amb acompanyament. Es sortirà a les 17.30 h.
  • Amb bicicleta des de la plaça dela Reforma. Espodrà anar amb bici pròpia o de MBICI, que ofereix un servei gratuït, amb reserva prèvia a mbici@mbici.cat o al telèfon 629321760.

 

El recorregut és d’aproximadament7,6 km, i s’aconsella portar calçat còmode, aigua i protecció solar i pels mosquits.

 

Dijous, 27 d’agost de 18 a 20 h

 

Els ponts de Manresa, des del Pont Vell al Pont Nou. Es resseguirà la llera del Cardener per conèixer la història dels diferents ponts que el creuen per accedir a la ciutat.

 

L’inici es farà des del Museu Comarcal de Manresa i la durada del trajecte és d’una hora i mitja, aproximadament. Sortiran grups des de les 18 h, cada vint minuts, fins a les 19.30 h. S’aconsella portar calçat còmode, aigua i protecció solar i pels mosquits.

 

En cas de pluja continuada les activitats se suspendran, excepte en el cas de la visita a l’Anònima.

 

Es compta amb la col·laboració de Pere Santamaria, Amics de l’Art Romànic, Arxiu Comarcal del Bages, Centre d’Estudis del Bages, Centre Excursionista de la Comarca del Bages, MBICI, Museu Comarcal de Manresa,  l’Oficina de Turisme de Manresa i voluntaris culturals.

Documents relacionats

  • imagen