Èxit de participació del taller sobre la prehistòria del Museu Comarcal

Les activitats de Festa Major del Museu Comarcal es proposen com a tastets dels tallers familiars que es faran a la tardor i l’hivern

imagen

 

El Museu Comarcal de Manresa va omplir ahir les places disponibles per a participar en l’activitat “Els teus amics prehistòrics”, que va organitzar en el marc de la Festa Major. En total, s’hi van inscriure 28 nens i nenes.

 

Aquesta és una de les activitats que el Museu Comarcal de Manresa ha organitzat com a tastet de les que farà durant la tardor, i que duran el mateix títol i tindran el mateix contingut. Per a les activitats de la tardor caldrà inscriure-s’hi, i els nens hauran d’anar acompanyats d’un adult.

 

La finalitat d’aquestes activitats és la de posar en valor i difondre el patrimoni del Museu Comarcal de Manresa, tant de cara al públic forà com a la població local. L’objectiu primordial és fer créixer l’interès pel museu per part del públic manresà (adults, joves i nens i nenes).

 

En l’activitat d’ahir es tractava de descobrir com era la vida ala Prehistòria. Es van visitar les sales del Museu descobrint les eines i els estris que es feien servir fa més de 3.000 anys. Després, els nens i nenes i els seus pares van poder fer una peça de ceràmica per a la casa.

 

Més tallers avui i fins divendres

 

L’activitat d’avui porta el títol de “Escenifiquem el Museu”. Els participants faran de d’escultors, pintors i d’intèrprets de les peces del Museu. L’edat recomanada és de 6 a 12 anys.

 

Demà l’activitat es titula “Ball de Capgrossos”, i es tracta d’un taller per a familiaritzar-se amb els Capgrossos de Manresa i la música de la gralla. S’ensenyarà què és una gralla, com sona i com es toca, i es proposarà crear un ball de capgrossos. L’edat recomanada és de 6 a 12 anys. Aquest taller no es repetirà durant la tardor.

 

Per a dijous hi ha preparada l’activitat “Taller de fotografia: petites grans mirades”, amb la qual es proposa un joc i una reflexió sobre els aspectes formals de la fotografia, els espais i l’arquitectura del Museu Comarcal. Al taller es podran imprimir les imatges que s’hagin fet jugant amb els enquadraments, contrastos de llum i formes, etc., per a construir finalment un mural singular. L’edat recomanada és de 6 a 12 anys.

 

El taller de divendres es titula “Contes al Museu” i proposa històries inspirades en 21 objectes de la col·lecció del Museu, de diferents èpoques, estils i autors. L’edat recomanada és de 3 a 10 anys.

 

Tots aquests tallers, emmarcats en la Festa Major de Manresa, comencen a les 11 del matí i són gratuïts. Estan oberts al públic familiar i a nens des dels 3 fins els 12 anys, depenent de cada activitat, acompanyats d’un adult.

 

Un tastet dels taller de la tardor

 

Aquestes propostes del Museu Comarcal de Manresa són una avançada dels tallers que es faran durant la tardor i l’hivern, i que són els següents:

  •   “Els teus amics prehistòrics”. Durada: 1 hora i 30 minuts. Edat recomanada: de 4 a 12 anys. Dies:

             . Diumenge 20 de setembre a les 11.30 h.

             . Diumenge 22 de novembre a les 11.30 h.

 

  •  “Escenifiquem el Museu”. Durada: 1 hora i 30 minuts. Edat recomanada: de 6 a 12 anys. Dia:

            . Dissabte 19 de desembre a les 18 h.

 

  •  “Taller de fotografia: petites grans mirades”. Durada: 2 hores. Edat recomanada: de 6 a 12 anys. Dia:

           . Dissabte 14 de novembre a les 11.30 h.

 

  •  “Contes al Museu”. Durada: 1 hora. Edat recomanada: de 3 a 10 anys. Dia:

           . Dissabte 24 d’octubre a les 18 h.

 

  •   “Taller d’ornaments nadalencs”. Es tracta de fer uns ornaments inspirats en les obres del Museu. S’haurà de dibuixar, retallar i pintar amb materials reciclats. Durada: 1 hora i 30 minuts. Edat recomanada: de 4 a 12 anys. Dia:

          . Dissabte 13 de desembre a les 11.30 h.

 

Les places són limitades

 

Les places als tallers de tardor i hivern del Museu Comarcal de Manresa són limitades i caldrà fer una reserva prèvia, amb confirmació. Els nens hauran d’anar acompanyats d’un adult i el preu del taller s’inclou en el preu de l’entrada al Museu (3 €). Per a més informació es pot trucar al telèfon 938 74 11 55.

Documents relacionats

  • imagen