El rector de la UVic-UCC qualifica de "projecte estratègic de país" la federació universitària entre Manresa i Vic

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, anima a aprofitar l'avantatge que suposa la nova realitat universitària de la ciutat en l'acte del pregó de la Festa Major, que ha anat a càrrec de Jordi Montaña.

imagen

El rector de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña, ha lloat el procés de federació universitària entre Manresa i Vic, que ha qualificat de “projecte estratègic de país”, durant el pregó institucional de la Festa Major que ha tingut lloc aquest migdia al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa presidit per l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent.


També ha definit la nova UVic-UCC com un “nou model d’universitat, moderna, més àgil, més adaptativa i més interactiva amb l’entorn socioeconòmic” i ha recordat la celebració enguany del 25è aniversari de la Fundació Universitària del Bages (FUB).

 

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, ha obert l'acte amb la presentació del pregoner. Durant el seu pregó, al qual han assistit regidors de tots els grups municipals, Jordi Montaña ha destacat el paper de la universitat com a motor del progrés afirmant que “la universitat és clau per fer del coneixement una eina de progrés material, però també humà, un instrument de competitivitat territorial i, alhora de cohesió social”.


El rector ha aprofitat la seva intervenció per anunciar la posada en marxa del Lab 0-6, "un centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats", per part dels estudis d’Educació Infantil del Campus UManresa de la UVic-UCC.
 

Jordi Montaña, que també és catedràtic de la Universitat Ramon Llull i professor d’ESADE, ha assenyalat que Catalunya té "un teixit de ciutats mitjanes que som la força de tot un país amb una gran capital que, a falta d’estat, ens representa al món” i ha afegit la UVic-UCC al “cinturó universitari i investigador" que ja formen Girona, Lleida i Tarragona-Reus, que “és la columna vertebral, el desplegament en el país de la potència que Barcelona ens dóna al món”.

 

En acabar, el rector ha rebut el títol de Pregoner de la Festa Major de Manresa de mans de l'alcalde Valentí Junyent, que tot seguit ha fet el seu parlament de cloenda.

 

L'alcalde ha aprofitat la seva intervenció per posar de relleu la transcendència de la federació universitària entre Vic i Manresa, que ha fet possible que la capital del Bages pugui tenir "facultats i degans propis per primer cop a la història" i ho ha considerat "una forma excel·lent de celebrar aquest 25 aniversari de la FUB".

 

Valentí Junyent ha ressenyat la importància que Manresa sigui una ciutat universitària "amb tots els ets i uts" i ha fet una crida a pendre consciència de la transcendència que aquest fet pot tenir "per potenciar la competitivitat del nostre territori, de les nostres empreses i del nostre talent, sense oblidar la importància de mantenir a cohesió social".
 

"Per aconseguir-ho -ha afegit- tenim a les nostres mans una eina excel·lent: un nou model d’universitat més moderna i més adaptada a l’entorn socioeconòmic, en xarxa per avançar cap a la nova indústria del coneixement. Ho hem d’aprofitar amb amplitud d’horitzons i amb tota l’ambició que calgui. No ens podem permetre aquesta oportunitat".

L’acte ha finalitzat amb la interpretació d’unes peces musicals per part de l’Orfeó Manresà i el cant d’Els Segadors.

Documents relacionats

  • imagen