Manresa podrà conèixer els secrets del Teatre Conservatori en les visites guiades que comencen aquest divendres

Les visites són gratuïtes i es faran el divendres de 6 a 8 del vespre i el dissabte i el diumenge de 10 a 2 del matí. L’objectiu és donar a conèixer el teatre i les restes del convent de Sant Domènec als manresans, que han de decidir el futur de l’edifici en una consulta els dies 10 i 11 de maig.

imagen

Les visites guiades al Teatre Conservatori que permetran descobrir els racons amagats d’aquest edifici, de cara a la consulta ciutadana sobre el futur d'aquest equipament en el marc de la redacció del nou pla urbanístic de la ciutat, comencen aquest divendres. L’objectiu és donar a conèixer el teatre i les restes del convent de Sant Domènec 

Seran visites gratuïtes i obertes a tothom i s’han programat per aquest divendres, 25 d’abril, de 6 a 8 del vespre; i dissabte i diumenge, 26 i 27 d’abril, de 10 a 2 del matí. En cas que fos necessari, està previst repetir aquestes visites guiades per algun altre cap de setmana abans del de la consulta, que es farà els dies 10 i 11 de maig coincidint amb la celebració de l'ExpoBages als carrers de Manresa. 

Les visites es faran en grups de vint persones, per ordre d’arribada i aniran entrant en intervals de 10 minuts. La visita consta de tres part, cadascuna explicada per un expert. Els historiadors Francesc Comas, Jordi Piñero, Francesc Vilà, Marc Torras i Mercè Argemí explicaran l’evolució històrica i usos de l’edifici des de la seva construcció fins a l’actualitat. 

El recorregut comença al vestíbul de l’edifici, continua cap a la primera planta, on hi ha la sala del circ, i puja cap a la planta superior per donar a conèixer l’estat de les grades i els passadissos. 

De nou a la planta baixa, l’escenari donarà peu a l’explicació tècnica, a càrrec del personal del Teatre Kursaal que parlarà dels elements d’il·luminació, de la pinta, la caixa escènica i dels usos del teatre. 

La part arquitectònica, a càrrec del personal de l'àrea de Manteniment i secció d'Equipaments Municipals de l'Ajuntament de Manresa, començarà a les sales de la primera planta de l’Orfeó Manresà i passarà per les antigues aules del Conservatori de Música. Aquí s’exposarà l’estat de l'edifici. 

Informació per poder decidir en la consulta

La consulta sobre el futur del Teatre Conservatori ha estat convocada per tal que els manresans decideixin quin tractament ha de donar el nou Pla d’Ordenació Urbanística de Manresa (POUM), actualment en fase d’elaboració, a aquest equipament que històricament ha estat qüestionat pels planejaments urbanístics de la ciutat. 

La pregunta que se sotmetrà a votació el cap de setmana del 10 i 11 de maig és: “Creu que el nou Pla General ha de preveure una ampliació de la Plaça Sant Domènec, sense l’edifici del Teatre Conservatori? 

Perquè la ciutadania voti de forma informada, aquest dimarts s'ha inaugurat una exposició amb plafons informatius a la Sala d’Exposicions de la Plana de l’Om, que es pot visitar fins el 9 de maig. A més a més, també es farà un debat públic, el dia 6 de maig, amb partidaris del 'Sí' i del 'No' que donaran arguments que defensin cada opció.

Finalment, es farà una bustiada d'un fulletó informatiu a totes les llars de Manresa sobre la consulta i sobre les implicacions de cada una de les dues opcions.

Documents relacionats

  • imagen