L'alcalde de Manresa acompanya el conseller de Cultura en la visita a la Cova de Sant Ignasi

El conseller Mascarell remarca la qualitat dels treballs de rehabilitació fets a la "Coveta" i s'interessa pel conjunt d'actuacions del projecte Manresa 2022

imagen

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha fet aquest migdia una visita la Cova de Sant Ignasi de Manresa per conèixer les obres de rehabilitació que s’han executat recentment a la Santa Cova ("Coveta").

 

Al mateix temps, s’ha interessat pel conjunt d’actuacions que s’estan duent a terme en el marc del projecte Manresa 2022. Mascarell ha estat acompanyat per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent i el regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet, entre d'altres autoritats. L’amfitrió de la visita ha estat el pare Lluís Magrinyà, president del patronat de la Fundació Cova de Sant Ignasi i superior de la Comunitat de Jesuïtes de Manresa.

 

El conseller ha conegut de primera mà les obres de restauració, que han consistit sobretot en l’adequació de l’espai de la Santa Cova. Els treballs han consistit bàsicament en el trasllat d'elements com marbres i medallons a l’exterior de la Santa Cova, per tal de deixar al descobert i recuperar l'aspecte original de la major part de la balma on Sant Ignasi va fer una estada durant 11 mesos, fa gairebé 500 anys.

 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha recordat també el conjunt d’actuacions de preparació del projecte Manresa 2022, en què es commemoren els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a Manresa. D'entre aquestes destaca l'Espai Manresa 2002, a l’edifici del Conservatori, i actuacions urbanístiques com la nova passera entre el Pont Vell i l’estació de la Renfe i la urbanització del Camí de la Vall del Paradís, entre d’altres. “La ciutat s’està posant a punt amb temps suficient per a la gran cita del 2022”, ha assegurat l’alcalde.

 

Al seu torn, el conseller Mascarell ha assegurat que l’actuació de restauració a la "Coveta" s'ha resolt "extraordinàriament bé, de manera del tot encertada, per tal de recuperar la percepció d'espai original on va fer estada sant Ignasi", i ha constatat "la importància dels esdeveniments que es preparen a la ciutat per al 2022".

 

A la visita també hi han assistit Juli Gendrau, delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central; Àngels Blasco, directora dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central; i Lluís Pagès, nou director executiu de la Fundació Cova de Sant Ignasi.

Documents relacionats

  • imagen