Demà s'inaugura l'exposició "Dansa de pinzells", de Cristina Baena, al Centre Cívic Selves i Carner

Del 4 al 25 de setembre, el Centre Cívic Selves i Carner exposa 30 obres pictòriques de la manresana Cristina Baena. Les obres, de gran intensitat, molt acolorides i de temàtica variada, estan realitzades sobre suports diversos. La inauguració és demà divendres, a les 8 del vespre.

imagen

“Dansa de pinzells” és el títol de l’exposició de l’artista Cristina Baeza que s’inaugura demà divendres, a les 8 del vespre, i que es pot veure fins al dia 25 al Centre Cívic Selves i Carner.


La mostra aplega 30 obres, fetes amb tècniques diverses. Algunes són pròpies del surrealisme (pintura automàtica; la caiguda d’un líquid o pintura sobre una superfície vertical; collage; materials líquids o fosos...). D’altres tenen un cert component fantasiós i naïf, i també hi ha obres figuratives o decoratives, com ara finestres de fusta pintades i decorades amb flors.


Cristina Baena, nascuda a Manresa el 1979, ha pintat des de petita i sempre li ha agradat l’expressió artística. Va vendre el seu primer quadre als 17 anys i va pintar el primer quadre sobre tela als 25 anys. S’autodefineix com una noia amb esperit d’artista i que, sense formació acadèmica específica en el camp de les arts,  vol expressar, humilment, el que ha après de forma autodidacta. Segons ella, els colors són una mena de cura per la seva ànima: expressa missatges i sensacions a través de la puntura i els colors, i té la intenció de fer-les sentir a qui s’hi submergeix.


Aquesta exposició suposa un repte personal per a l’autora, que després de 3 anys  ha pogut tornar a pintar, amb molt esforç i  malgrat la discapacitat que ha patit a la mà dreta.


L’exposició és oberta cada tarda, de dilluns a divendres de 16 a 21 h al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16 de Manresa).

 

Documents relacionats

  • imagen