Manresa estrena curs amb nova escola al sector nord i amb rècord d'escolarització als centres municipals

El curs 2015-16 és el de l'estrena del nou edifici de l'institut de Cal Gravat

 

S'han fet treballs de millora en diversos centres escolars de la ciutat per valor de 425.000 euros

 

L'Ajuntament torna a oferir ajuts per a material escolar destinats a més de 1.700 alumnes

imagen

La posada en funcionament de la nova línia escolar d'educació infantil i primària a la zona nord, l'estrena del nou edifici de l'institut de secundària de Cal Gravat, l’assoliment de la taxa més alta mai aconseguida d’escolarització en els centres municipals i la reedició de la convocatòria dels ajuts del govern municipal per a material i llibres són les principals característiques del nou curs escolar 2015-2016, que va arrencar ahir amb normalitat a la ciutat de Manresa.

 

Una de les novetats principals d'aquest curs és la posada en funcionament de la nova línia escolar d'educació infantil i primària a la zona nord, que comença la seva activitat a l'edifici FUB 2. Aquest nou centre escolar, que neix a l'empara de l'escola La Sèquia, es posa en marxa amb una aula de P3.

 

En la roda de premsa que ha tingut lloc justament en aquestes noves instal·lacions, el regidor d’Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet, ha transmès un missatge “d’optimisme i autoestima. Passem anys complicats, amb dificultat per fer inversions. Davant d’això, podríem quedar paralitzats o caure en les lamentacions, però en canvi les dades són positives, s’estrenen noves instal·lacions...  I mai com ara hi havia hagut un percentatge tan alt d’infants de Manresa escolaritzats en llars d’infants públiques. Són aspectes positius dels quals ens hem de felicitar”.

 

Sobre aquest nou centre al sector nord de la ciutat, Llobet ha manifestat que és una decisió estratègica, acordada entre la Generalitat i l’Ajuntament, per tal de donar servei a un sector amb un fort increment de la població. Llobet ha remarcat l’aposta per oferir serveis escolars de proximitat: “Sempre es garanteixen places públiques escolars en el conjunt de la ciutat, però s’aposta específicament per reforçar l’oferta allà on creix més la població”. El regidor ha fet un agraïment a la direcció de l’escola La Sèquia, que empara inicialment el nou centre, així com a la FUB, que ha facilitat les instal·lacions, i també a l’AMPA i a l’equip de dues mestres que ja han posat en marxa inicialment l’escola.

 

Quant a altres noves instal·lacions, cal destacar que l'institut de secundària de Cal Gravat ha començat aquest curs 2015-16 al seu nou edifici, que ha suposat una inversió de 5,2 milions d'euros. L'estrena de les noves instal·lacions ha anat acompanyada de la retirada dels mòduls provisionals.

 

Encara en relació amb obres, cal afegir les millores realitzades aquest estiu a diversos centres escolars de la ciutat, amb un pressupost global de 425.000 euros.

 

També cal fer esment que el curs 2015-2016 haarrencat amb un nombre d’alumnes des de P3 fins a 4t d’ESO similar a l’anterior. Haurem passat d’11.464 alumnes a 11.473.

 

Taxa d’escolarització rècord als centres escolars municipals

 

Aquest curs s’aconsegueix la taxa més alta mai assolida de nens i nenes que tindran plaça en llars d’infants públiques de la ciutat. En el conjunt de centres de l’Ajuntament i dela Generalitathi ha 597 infants matriculats, el que representa un 36,95 % del total de 1.615 nens i nenes en edat de llar d’infants.

 

L'aposta de mantenir a l'alça les places escolars a les llars d'infants, malgrat la davallada demogràfica dels darrers anys, permet que totes les famílies que ho desitgen puguin escolaritzar els seus fills i filles menors de 3 anys. Així, hem pogut passar d’un 28% de nens i nenes escolaritzats en llars d’infants públiques el curs 2010-11 al 36.95% actual.

 

També és destacable l’increment d’alumnat que matricula el Conservatori i Escola de música municipal curs rere curs. Aquest curs 2015-16 hi ha 779 alumnes, que contrasten amb els 576 del curs 2010-11, amb més d’un 35% d’augment. Després que històricament s’hi hagués estat sempre lluny, Manresa aconsegueix finalment arribar a una matrícula en els seus estudis municipals de música equivalent a l’1% del padró de la ciutat.

 

A tot plegat cal sumar que, un curs més, els grups dels cicles formatius que ofereix l’Escola d’Art municipal –un de grau mitjà i un altre de grau superior- comencen el curs escolar plens.

 

110.000 euros en ajuts escolars per a material i llibres

 

L’Ajuntament de Manresa ha tornat a convocar per a aquest curs 2015-16 ajuts per a material escolar i llibres, amb una partida de 110.000 euros. Els ajuts arribaran, com els cursos anteriors, a més de 1.700 alumnes des de P3 fins a 4t d'ESO.

Documents relacionats

  • imagen