Comença un nou Ignàgora, el cicle de xerrades al voltant de la figura i el pensament de Sant Ignasi

El programa està promogut per Fòrum Manresa 2022 i es divideix en dos àmbits, un dedicat a aprofundir en la figura de Sant Ignasi i l’altre que analitza la influència del pensament ignasià en la societat actual

 

imagen

Amb la xerrada “Els jesuïtes a Manresa i a Catalunya, des dels dies de Sant Ignasi fins a Carles III”, a càrrec d’Ignasi Vila, sj., començarà el proper dia 24 la segona edició del programa Ignàgora, corresponent al curs 2015-2016.

 

Ignàgora és una iniciativa de Fòrum Manresa 2022 que es porta a terme durant el curs lectiu a través de diverses xerrades i ponències de professionals i especialistes. Es creen dos espais de reflexió, un dedicat a la figura de Sant Ignasi de Loiola, que s’anomena “Espai Sant Ignasi”, i l’altre, anomenat “Espai valors de ciutat”, que es destina a debatre temes de ciutat amb clau de futur i amb voluntat d’aprofundiment i aprofitament.

 

Fòrum Manresa 2022 és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Manresa, la FUB, la Fundació la Cova, la UOC i la UPC. És un espai de reflexió i aprofundiment en la figura de Sant Ignasi i de la influència dels valors ignasians en la societat actual, i de com aquests poden contribuir en el lideratge i el governament dels diversos àmbits de les ciutats, les empreses i l’educació del futur.

 

Les ponències programades per a aquest curs són les següents:

 

  • Espai Sant Ignasi

 Dijous 24 de setembre del 2015 a les 20 h.

“Els jesuïtes de Manresa i a Catalunya, des dels dies de Sant Ignasi fins a Carles III”, a  càrrec de Ignasi Vila, sj.

Dijous 28 de gener del 2016 a les 20 h.

“L’alliberament interior i l’alliberament social”, a càrrec de José Ignacio González Faus, sj.

Dijous 10 de març del 2016 a les 20 h.

“La història i la geografia d’Ignasi a Manresa”, a càrrec de Francesc Riera, sj.

 

Totes aquestes xerrades es faran al Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana, Camí dela Cova, s/n.

 

  • Espai valors de ciutat

 Dijous 29 d’octubre del 2015 a les 20 h.

“Ciutadans digitals”, a càrrec de Genís Roca, soci president de RocaSalvatella.

Lloc: sala d’actes del Centre Cultural el Casino.

Dijous 10 de desembre del 2015 a les 20 h.

“Lideratge i empresa. Equitat i competitivitat. Per què els jesuïtes promouen escoles de negocis”, a càrrec de Carlos Losada, professor titular del departament de Direcció General i Estratègia.

Lloc: sala d’actes de la FUB.

Dijous 11 de febrer del 2016 a les 19 h.

“La ciutat saludable com a estratègia de salut a totes les polítiques”, a càrrec del Dr. Antoni Mateu, Secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.

Lloc: sala d’actes de la FUB2.

Dijous 21 d’abril del 2016 a les 20 h.

“Transformar l’educació per a la societat d’aquest segle: una experiència de canvi sistèmic a l’aula”, a càrrec de Xavier Aragay, economista, director general de Jesuïtes Educació, i de Jonquera Arnó, mestre, directora de l’Oficina Tècnica de Jesuïtes Educació.

Lloc: Espai Plana de l’Om.

Documents relacionats

  • imagen