Consell Comarcal i Ajuntament de Manresa creen una maleta “itinerant” per educar els infants en la igualtat

Totes les escoles de primària del Bages podran demanar en préstec les Maletes Coeducatives, que contenen una cinquantena de contes i àlbums il·lustrats i material pedagògic

imagen

Trencar els estereotips de gènere, educar en la diversitat i contra la violència masclista, oferir maneres de resoldre conflictes a través del diàleg i la comunicació i defensar el respecte per les diferents maneres de ser és l’objectiu del nou projecte que posen en marxa Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa, amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics del Bages, amb el nom “Maleta Coeducativa”. Es tracta d’unes maletes itinerants, que totes les escoles de primària de la comarca podran demanar en préstec, i que contenen una cinquantena de contes, àlbums il·lustrats i material pedagògic (fitxes, disfresses, jocs de taula...) per tractar aquests temes a les aules.

 

Els llibres estan dividits en quatre àrees i s’han classificat per franges d’edat perquè es puguin utilitzar des de cicle infantil fins a cicle superior. Per a cada franja es proposen activitats diferents adaptades a l’edat dels alumnes: activitats senzilles i lúdiques per als més petits i debats per crear opinió i compartir idees per als més grans. La Maleta Coeducativa vol aprofitar l’enorme potencial de la lectura per convertir-se en una eina de socialització per promoure la igualtat de gènere i el respecte, per això es presenten contes diferents dels habituals, sense estereotips i que potencien la llibertat i les actituds no violentes.

 

Les quatre àrees que s’hi tracten són:

  1. Trenquem estereotips- 17 títols
  2. Resolució de conflictes- 13 títols
  3. Diversitat sexual- 14 títols
  4. Noves masculinitats- 12 títols

 

El Centre de Recursos Pedagògics del Bages té dues Maletes Coeducatives a disposició de les escoles, que les poden demanar en préstec fins a un mes. El Centre de Documentació del Consell Comarcal del Bages en disposa d’una altra, que estarà a l’abast de la ciutadania.

 

Documents relacionats

  • imagen