Acord de la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Manresa sobre seguretat a les nostres carreteres

Atès que en el dia d’ahir, dimarts, 15 de setembre, va succeir un gravíssim accident mortal a la carretera C-55, al municipi de Manresa, en produir-se un xoc frontal entre dos vehicles, després que un d’ells circulés en sentit contrari per la variant de la nostraciutat. Un sinistre en el qual es van veure implicats fins a tres vehicles més.

 

Atès aquest és el tercer accident mortal en el que portem de 2015 que es produeix a les nostres comarques centrals perquè algundels vehicles implicats estava circulant en sentit contrari per trams de doble carril per sentit de circulació.

 

I a falta de disposar dels detalls de la investigació que realitzen els Mossos d’Esquadra de cadascun dels tres atestats,

 

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Manresa, reunida avui, ha acordat per unanimitat dels grups municipals presents (CiU, ERC, CUP, PSC i DM)

 

1. Manifestar el nostre condol als familiars i amics de l'última víctima mortal a la C-55, així com als de la resta de víctimes que han patit accidents en aquesta carretera.

 

2. Instar al Servei Català de Trànsit a realitzar una auditoria urgent dels accessos a les autovies del nostre territori i de la seva senyalització vertical i horitzontal; i a preveure, planificar i executar amb la mateixa urgència quantes mesures de seguretat noves calgui aplicar.

 

3. Així mateix, instem al Servei Català de Trànsit i al Departament de Territori de la Generalitat a informar a aquest ajuntament de les raons per les quals no es va decidir plantejar com alternativa al tall de trànsit de la via, l’aixecament temporal de les barreres del peatge de l’autopista Terrassa-Manresa.

 

4. Finalment, instem a la Generalitat de Catalunya a què negociï amb l’empresa concessionària de l’autopista que aquesta mesura excepcional d’aixecament de barreres es pugui aplicar, en el cas que futurs accidents de trànsit de gravetat suposin un tall prolongat de la circulació com el d’ahir a la C55.

 

Manresa, 16 de setembre de 2015