Manresa presenta la 5a edició de la Marxa per l'Anella Verda més familiar que mai

La pista poliesportiva de la Font dels Capellans serà el punt de sortida i arribada de la prova. Fins a l’1 d’octubre es poden fer les inscripcions anticipades per participar en la caminada curta, la caminada llarga i un circuit d’iniciació amb BTT que se celebrarà el diumenge 4 d’octubre


imagen

La Marxa per l’Anella Verda celebrarà el diumenge 4 d’octubre la cinquena edició que enguany, per primera vegada, tindrà la sortida i l’arribada a la Pista Poliesportiva de la Font dels Capellans. S’emmarca dins els actes de a Setmana dela Mobilitat Sostenible i Segura i amb l’objectiu de continuar consolidant la prova en el calendari esportiu de la ciutat.

 

Els detalls de la nova edició han estat presentats avui al migdia pel regidor d’Espai Urbà, Entorn Natural i Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; i pel representant de l’Esport Ciclista Manresà, Joan Solé.

 

Una caminada curta, una caminada llarga i una pedalada BTT Circuit d’Iniciació són les propostes d’aquesta edició per una prova que té la voluntat que sigui una festa popular que permet descobrir nous indrets i conèixer millor l’entorn de Manresa, que ha esdevingut una zona de referència del lleure, amb espais singulars d’alt valor ambiental i paisatgístic, senders històrics, camins, miradors i molts racons per descobrir ideals per fer-hi activitat física.

 

La Marxa està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Manresa i les entitats integrants de la comissió de l’Anella Verda de Manresa, amb l’assessorament tècnic del Centre Excursionista Montserrat per als itineraris a peu i de l’Esport Ciclista Manresà per a l’itinerari amb BTT.

 

La caminada curta tindrà un recorregut de 9 km i 100 metres de desnivell positiu, la caminada llarga serà de 16 km i 390 metres de desnivell positiu, que farà un recorregut per la zona de Viladordis cap al riu Llobregat i per espais de gran bellesa com els Tres Salts, les Tines, la Masia de les Hortes, la Font del Soroll o el Mirador de Rocatinyosa.

 

Pel que fa a la pedalada, enguany es farà una pedalada BTT de 25 quilòmetres en un circuit d’iniciació que serà apte per a bicicletes amb rodes a partir de 20 polzades, que passarà per la zona de Viladordis, les Tines i l’entorn del riu Llobregat. Amb la voluntat que tingui un caràcter molt accessible al públic familiar hi haurà la possibilitat de fer una variant per escurçar el recorregut.

 

Els recorreguts es poden consultar a la web de l’anella verda www.anellaverdamanresa.cat, al wikiloc i, per primera vegada, també la trobaran amb l’aplicació per a mòbils APP Itineraris.


Horaris de sortida

 

La sortida i arribada de la Marxa serà a la pista poliesportiva de la Font amb els següents horaris:

  • 08.30: Sortida caminada llarga 
  • 09.00: Sortida BTT Circuit d’Iniciació25 km
  • 09.30: Sortida caminada curta
  • D’110 a 13.30 h. Espai Bike Kids i Espai Mostra a la zona d’arribada.
  • Mitja hora abans de cada sortida, caldrà recollir la polsera de participació.


Inscripcions i  preu

 

Les inscripcions anticipades es poden fer fins el dijous 1 d’octubre per Internet a l'adreça: www.anellaverdamanresa.cat o bé presencialment a les oficines de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, al Centre Excursionista Montserrat i l’Esport Ciclista Manresà.


El preu de la inscripció anticipada és de 6 euros per les persones no federades; 4 euros per als federats ala FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya) o a la FCC (Federació Catalana de Ciclisme). En aquest cas, caldrà donar el número de llicència en el moment de la inscripció i presentar el carnet el dia dela Marxa. També hi haurà un preu de 10 euros el Pack Familiar (1 adult + 1 menor fins a 16 anys). 

 

El mateix dia de la prova, en cas que no s'hagin esgotat les previsions de 800 participants, es podran fer inscripcions a la taula de lliurament de dorsals de 8 a 10.00 hores amb un suplement de 3 euros.

 

La inscripció dóna dret a assegurança, si s’està federat, avituallaments i obsequi de record (got plegable). A més, l’organització disposarà d’un servei d’ambulància en cas d’accident durant la prova.

 

Espai Bike Kids i Espai de Mostra

 


Dins els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, a l'arribada a la pista poliesportiva de la Font tindrà lloc, des de les 11 del matí fins a dos quarts de 2 de la tarda, l’Espai Bike Kids i Espai de Mostra, amb tot d'activitats i estands informatius d'empreses i entitats que presentaran les seves novetats i amb un espai dedicat a les bicicletes per als infants a partir de 5 anys. Hi haurà també un servei d'ITB (Inspecció Tècnica de Bicicletes) per a comprovar l'estat de qualsevol bicicleta. 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen