La Manresa Solidària arrenca demà amb una renovada Fira d'ONGD a la plaça Sant Domènec

Música, tallers, exposicions, tast de productes i activitats d’informació i  sensibilització són els atractius d’un certamen adreçat a conèixer els conflictes del món i el treball de les ONGD del territori per ajudar a construir un món millor.

 

imagen

La 21a edició de la Manresa Solidària arrenca demà dissabte amb una renovada Fira d’ONGD, un dels actes centrals de la programació i que se celebrarà a la cèntrica plaça Sant Domènec. La Fira vol tornar a ser un punt de trobada per mostrar la feina de les entitats solidàries i convidar a la ciutadania a sumar-se a les bones pràctiques.

 

Així, de forma amena i participativa, es combina l’explicació de les causes de les desigualtats i l’origen dels conflictes, amb l’exposició de projectes que estan treballant per minorar les conseqüències d’un món amb recursos suficients, però mal distribuïts.

 

La Fira arriba amb la novetat important d’un nou format que ofereix activitats durant la tarda i permetrà gaudir d’un sopar intercultural amb concert de cloenda. La tarda estarà plena de música, tallers, exposicions, productes de comerç just... L’objectiu és motivar les famílies de Manresa a passar la tarda compartint experiències de les entitats, per això hi haurà un espai còmode per seure, consultar materials i amb activitats específiques per a infants. Tot plegat acompanyat de diferents llenguatges artístics perquè els missatges siguin amens i propers.

 

Durant la Fira la música tindrà un paper especial durant tota la tarda, ja que la inauguració és a càrrec de la batucada de l’Associació Gueto amb arrels al Brasil, continuarà amb músics locals com Damià Olivella i Celeste Alias i Santi Careta per finalitzar amb una proposta de dansa africana.

 

També és una novetat d’aquest edició la instal·lació a la plaça d’un espai per sopar. A part de gaudir de la cuina senegalesa a través del tast dels seus plats típics, també servirà per acostar els valors i forma de vida d’una de les cultures que s’han acollit a la ciutat.

 

El concert de Esclat Gospel Singers clourà una fira molt renovada, on no faltarà el manifest del Consell Municipal de Solidaritat convidant a la ciutadania a “atrevir-se” a dibuixar un més just i amb espai per a totes les persones.

 

Punt d’informació sobre els refugiats

 

A la Fira també hi haurà un punt d’informació sobre la temàtica dels refugiats. Les persones que ho desitgin podran trobar informació sobre la situació de la població refugiada de Síria i algunes directrius sobre com s’aniran definint aspectes de la seva acollida.

 

Sobre les accions de suport als refugiats sirians es donaran a conèixer dues iniciatives de base que mostraran la importància de petites accions quotidianes que fan arribar esperança a la població que viu sota la amenaça del conflicte. Així es comptarà amb la proposta de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa i del projecte la “Manta dela Vida”, per teixir mantes que s’enviaran a Síria.

 

La Fira també recordarà altres països i situacions on la vulneració dels drets humans, posa en perill la vida i la dignitat de la persona. Així, l’ONGD local Inshuti en col·laboració amb el projecte Ciutats Defensores dels Drets humans, recollirà signatures per a l’alliberament dela Victoire Ingabire, empresonada a Rwanda per la seva lluita per la democràcia i la reconciliació pacífica de la societat ruandesa després del dur conflicte a la zona dels Grans Llacs.

 

Atreveix-te!, el lema d’aquesta edició

 

Els actes de la Manresa Solidària, que enguany se celebra del 26 de setembre al 29 d’octubre, són una iniciativa del Consell Municipal de Solidaritat i l'Ajuntament de Manresa, amb la participació indispensable de les ONGD i el suport de la Diputació de Barcelona.

 

En aquesta 21a edició, que té per lema “Atreveix-te! és possible!”, es  fa una crida a les persones a implicar-se i passar a l’acció per construir un món millor i donar resposta als drames humanitaris com el de les persones refugiades de Síria però sense oblidar altres conflictes que no poden quedar en l’oblit.

 

Documents relacionats

  • imagen