La música, la dansa i la cultura protagonitzen dijous el Dia Internacional de la Gent gran a Manresa

L’acte oficial de la jornada se celebrarà al Claustre del Museu Comarcal, durant el qual es farà el lliurament del 1er Premi del Consell de la Gent gran, un gaurdó que té l’objectiu de reconèixer públicament la trajectòria de persones grans que hagin destacat per la seva dedicació al desenvolupament social i comunitari de la ciutat. 

imagen

Manresa celebra aquest dijous, 1 d’octubre, els actes de commemoració de Dia Internacional de la Gent gran, una jornada festiva que estarà protagonitzada per la música, la dansa, la cultura i, com a gran novetat, amb el lliurament del 1er Premi del Consell de la Gent Gran, un guardó que té l’objectiu de reconèixer públicament la trajectòria de persones grans que hagin destacat per la seva dedicació en el desenvolupament social i comunitari de la ciutat.

 

El programa d’activitats s’iniciarà a les 12 del migdia amb la celebració de l’acte oficial del dia de la gent gran al Claustre del Museu Comarcal de Manresa (Via de Sant Ignasi, 40), on el lliurarà aquest nou premi. Durant l’acte també es presentarà el programa cultural “Els dijous del Museu amb la Gent gran” i finalitzarà amb la presentació i actuació del grup de dansa dirigit per Isabel Ollé i Quim Cabanillas.

 

Com es tradicional, a les 5 de la tarda, el Teatre Conservatori tornarà a acollir, amb entrada gratuïta, el Festival Manresa, ciutat d’artistes grans, amb la participació de diferents artistes grans de la ciutat. El muntatge i la direcció de l’espectacle anirà a càrrec del grup Els Atrevits de l’Associació Amics de la gent gran de Manresa.

 

 

Premi del Consell de la Gent gran

 

El 1er Premi del Consell de la Gent gran és una de les novetats d’aquest any. Es tracta d’un premi que no té dotació econòmica, sinó que el que vol fer és un reconeixement honorífic a la persona a qui se li valoren els mèrits obtinguts al servei de la ciutat.

 

Les candidatures provenen de les persones, entitats i institucions que formen el Consell Municipal de la Gent gran, que poden presentar tants candidats com vulguin, justificant la seva proposta i argumentant els motius que el fan mereixedor del premi. Els candidats han de ser majors de 65 anys.

 

El jurat està format per membres del Consell Municipal de la Gent gran, concretament per representants de les entitats següents: Residència Montblanc, Associació de Gent gran de la Font dels Capellans, Associació de la Gent gran de la Balconada, el regidor de Gent gran, Miquel Davins i pel tècnic responsable del programa de Gent gran de l’Ajuntament de Manresa.  

 

Taller de Dansa i Moviment

 

Un altre de les novetats de la diada serà la presentació a Manresa del grup de dansa dirigit per la coreògrafa i ballarina, Isabel Ollé, i Quim Cabanillas, especialista en medicina tradicional xinesa. Es tracta d’un treball que sorgeix d’un Taller de Dansa i Moviment amb la participació d’alumnes del grup de Manresa i del grup de Viladecans.  Aquesta proposta està destinada a persones grans i utilitza la dansa i el moviment com a base per potenciar la memòria i el benestar.

 

Aquest espectacle es va presentar per primera vegada a la 17a edició de la Fira Mediterrània i, posteriorment, ha evolucionat fins a la versió que es presentarà aquest dijous al Claustre del Museu Comarcal.  Aquesta darrera versió ja es va estrenar a la darrera edició de la Fira de Teatre al Carrer de Viladecans, que es va celebrar el juliol passat.

 

 

Documents relacionats

  • imagen