L'alcalde de Manresa assisteix a Castellolí a la comissió de municipis i ens del Camí Ignasià

Valenti Junyent i el regidor de Cultura, Joan Calmet, han participat aquest matí en una reunió amb alcaldes i regidors de poblacions per on transcorre el Camí Ignasià.


imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha presidit aquest matí, a Castellolí (Anoia), la reunió de la comissió de municipis i ens del Camí Ignasià, una comissió que va néixer amb l’objectiu d’explorar vies de col·laboració en l’àmbit turístic, i molt especialment de la necessitat dels municipis implicats de treballar plegats per promoure el Camí Ignasià i incrementar el seu atractiu turístic.
 

A banda de l’alcalde Junyent, actual president de la comissió de seguiment del conveni, la reunió també ha comptat amb l’assistència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, qui ha explicat l’actual estat d’execució del projecte Manresa 2022. Hi han participat també alcaldes i regidors i tècnics de Turisme de poblacions per on transcorre el camí ignasià: Alcarràs, Bellpuig, Verdú, Ribera d’Ondara, Castellolí i Igualada. El Camí Ignasià va de Loiola, al País Basc, fins a Manresa. Passa per la ciutat de Cervera, on coincideix amb un tram del Camí de Sant Jaume.
 

Durant la jornada de treball, la subdirectora general de Turisme, Carme Rubió, ha detallat les accions de promoció del Camí engegades i previstes per la Direcció General de Turisme i l’Agència Catalana de Turisme. 
 

La reunió de la comissió de municipis ha servit també per conèixer quin és l’estat de projecte de creació de la xarxa internacional de ciutats i pobles del camí ignasià; la previsió de senyalització dels nuclis urbans amb les rajoles del sol i les noves accions a impulsar per la comissió de municipis i ens del Camí Ignasià.
 

Després de la reunió, els assistents han fet una visita a l’Església Vella de Castellolí i al refugi municipal de pelegrins.
 

 

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen