El Ple municipal del mes de juliol aprova la redacció d'un nou Pla Local d'Habitatge

En la mateixa sessió, s’ha aprovat per unanimitat el programa d’Inspecció i Intervenció sobre habitatges desocupats en situació anòmala.


El Ple de municipal el mes de juliol ha aprovat per unanimitat la redacció d’un nou Pla Local d’Habitatge que té l’objectiu de donar eines a l’Ajuntament per donar resposta a l’emergència habitacional.  Amb el mateix objectiu, el Ple ha aprovar per unanimitat el Programa d’Inspecció i Intervenció sobre els habitatges desocupats en situació anòmala amb la voluntat que els bancs i altres empreses posin al mercat de lloguer social els habitatges en permanent estat de desocupació.

 

Durant la discussió dels dos dictàmens i fent servir el reglament de participació ciutadana, ha intervingut el representant dela Plataformad’Afectades perla Hipotecai el Capitalisme (PAHC), Rufí Cerdan, qui ha demanat als grups municipals més contundència contra els bancs.

 

El Ple, amb els vots a favor de CiU i ERC, ha aprovat també el desistiment de la sol·licitud d’aplicació dels coeficients dels valors cadastrals per a l’exercici 2016. Hi va haver 2 vots negatius (C’s) i 7 abstencions (3 CUP, 3 PSC i 1 DM). CiU i ERC han justificat la renúncia a acollir-se a la reducció del 30% perquè ja han minvat prou i es recaptarien menys impostos.

 

Durant la sessió s’ha debatut una proposició del grup municipal de la CUP per a què l’Ajuntament de Manresa es declari en contra de qualsevol patrocini de la corporació ICL Iberpotash a la ciutat de Manresa i a la comarca del Bages. El Ple l’ha rebutjat per 20 vots negatius (9 CiU, 6 ERC, 3 PSC i 2 C’s), i 4 vots afirmatius (3 CUP i 1 DM).

 

Així mateix, es va debatre una altre proposició del Grup Municipal de la CUP per a què l’Ajuntament de Manresa es comprometi a fomentar uns cossos reals per a la publicitat de Manresa. El Ple també l’ha rebutjat també per 20 vots negatius (9 CiU, 6 ERC, 3 PSC i 2 C’s), i 4 vots afirmatius (3 CUP i 1 DM).

 

Ordre del dia del Ple ordinari del dia 23 de juliol de 2015