Comunicat del govern municipal de l'Ajuntament de Manresa davant la millora urbanística de la Via Sant Ignasi

El govern municipal de l’Ajuntament de Manresa, davant l’inici dels treballs per a la millora urbanística de la Via Sant Ignasi, manifesta que:

1. Els treballs iniciats formen part d’un pla d’actuació més ampli que implica el carrer Joc de la Pilota, la Baixada dels Drets, la plaça de Sant Ignasi i la Via de Sant Ignasi amb l’objectiu de:

a. Revitalitzar aquesta zona de la ciutat millorant l’entorn urbà i ampliant l’espai públic arbrat per als ciutadans
b. Millorar la mobilitat donant prioritat als vianants
c. Millorar la connexió amb el Centre Històric i els barris veïns
d. Donar valor al Museu Comarcal i a la Capell del Rapte com a elements patrimonials de la ciutat, millorant-ne l’accés i dignificant el seu entorn.


2. L’enderroc de la Sala Ciutat, a banda d'estar decidit des de fa molts anys, té tota la legitimitat política, ja que es va acordar per unanimitat del Ple municipal el novembre de 2014 i va ser ratificat per la Junta de Portaveus també unànimement el gener de 2015. A més a més, compta amb una amplíssim suport ciutadà, tant per part de les associacions de veïns afectades com de les entitats del món cultural i associatiu de la ciutat.


3. L’Ajuntament de Manresa reitera la seva oferta de diàleg, des de la fermesa i la convicció de portar a terme l’acció que s’ha iniciat, i manté l’oferiment a qualsevol col·lectiu de la ciutat amb inquietuds artístiques o culturals per trobar espais municipals per poder portar a terme les seves activitats.

 

Consulta el pla de reforma de la Via Sant Ignasi