Concentració de rebuig a les imputacions del 9N, dimarts al vespre a la plaça Major

L'acte es convoca simultàniament a municipis de tot el país, organitzat per Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis

La plaça Major de Manresa acollirà el proper dimarts, dia 13 d'octubre, a partir de 2/4 de 8 del vespre, una concentració per mostrar el rebuig a la imputació del President de la Generalitat en funcions, Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per haver convocat la consulta sobre la independència de Catalunya el 9 de novembre passat.

 

Com a membre de l'Associació de Municipis per la Independència, Manresa se suma als actes de rebuig a la decisió del TSJC. A la concentració de dimarts al vespre s'hi ha convidat també els directors dels cinc instituts que van obrir portes per permetre les votacions (Cal Gravat, Guillem Catà, Lacetània, Lluís de Peguera i Pius Font i Quer). En el marc de l'acte, es llegirà el manifest redactat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir, al qual ja s'han adherit múltiples entitats i ajuntaments. L'acte es clourà amb la intervenció de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

 

Els organitzadors (Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana, Associació de Municipis per la Independència i Associació Catalana de Municipis) fan una crida a la ciutadania a participar en aquest i la resta d'actes convocats per la setmana vinent, per visualitzar el suport ciutadà al dret a decidir.

 

El 9 de novembre passat, van participar a la consulta popular 28.313 manresans i manresanes. Davant la decisió del TSJC d'imputar representants institucionals del poble de Catalunya, el govern municipal de Manresa ja va fer públic aquest comunicat.