Demà s'inaugura l'exposició "Natura ésCultura" al Museu Comarcal

La mostra presenta els treballs fets per grups de persones que conviuen amb malalties mentals i que han participat en els tallers duts a terme a Cal Gras (Avinyó) i Cacis (Calders) conduïts per Marina Bardalet i Roser Oduber. 


imagen

Demà, dissabte 17 d’octubre  a les 7 de la tarda, s’inaugura a la Sala Gran del Museu Comarcal de Manresa l’exposició “Natura ésCultura”. Durant l’acte també es projectarà el reportatge produït per la Fundació Setba que ha estat enregistrat íntegrament pels participants. L’audiovisual  plasma les sensacions al llarg del dia i ensenya l’evolució del taller i les vivències dels protagonistes.

 

La mostra consisteix en la presentació dels treballs fets pels grups participants en els tallers que han tingut lloc a Cal Gras (Avinyó), amb usuaris del col·lectiu Ràdio Nikosia; i al Cacis (Calders) amb personal d’Alterate i Susoespai. Els tallers han estat conduïts per Marina Bardalet i Roser Oduber respectivament.

 

“Natura ésCultura” és un projecte ideat perla Fundació Setbaque es configura com un taller artístic a l’entorn natural. L’objectiu d’aquest és utilitzar l’art com a teràpia per a persones que conviuen amb malalties mentals. Així, s’acompleix una funció sanadora i d'integració social, per una banda, i una de conscienciació de la importància de preservar el medi ambient, per l’altra. Es va organitzar per primera vegada l’any 2012 i enguany és la quarta edició.

 

El tallers que s’han realitzat porten el nom de “Rastres de Natura” i s’han centrat en l’elaboració de pintures a partir de matèria vegetal i pigments minerals recollits directament de l’entorn. L’activitat ha estat estructurada dins d’un relat que ha reflexionat sobre el concepte de camí.

 

L’exposició, que compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Manresa,  s’emmarca dins els actes commemoratius del dia Internacional de la Salut Mental i es podrà visitar al Museu Comarcal de Manresa (Via de Sant Ignasi 36 - 40, 2a planta) fins al 15 de novembre.

Documents relacionats

  • imagen