L'Ajuntament i el Col·legi d'Advocats de Manresa presenten la campanya informativa de la consulta del Conservatori

S’han previst una exposició, una sessió informativa, visites guiades, un debat públic i la bustiada d’un fulletó informatiu per totes les llars de la ciutat de cara a la votació que es podrà fer els dies 10 i 11 de maig, coincidint amb l’ExpoBages.

La regidora de Participació Ciutadana, Joventut i Gent Gran, Àuria Caus; i el degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, Abel Pié, han presentat aquest matí les accions previstes per a les properes setmanes dins de la campanya informativa de la consulta sobre el futur del Teatre Conservatori, que es farà els dies 10 i 11 de maig a Manresa coincidint amb la celebració de l’ExpoBages als carrers de la ciutat.

La regidora ha recordat que la consulta ha estat convocada per sotmetre al debat ciutadà i a la participació dels manresans quin tractament ha de donar el nou Pla d’Ordenació Urbanística de Manresa (POUM), actualment en fase d’elaboració, al futur d’aquest equipament que històricament ha estat qüestionat pels planejaments urbanístics de la ciutat. I ha recordat que la pregunta que se sotmetrà a votació és “Creu que el nou Pla General ha de preveure una ampliació de la Plaça Sant Domènec, sense l’edifici del Teatre Conservatori?”. 

Àuria Caus ha anunciat “que la primera actuació serà l’estrena d’una exposició informativa, que s’inaugurarà el 22 d’abril al vespre a la Sala de la Plana de l’Om, sobre les implicacions que el planejament prevegi o no la continuïtat de l’edifici i l’ampliació de la plaça de Sant Domènec”. La mostra, que es podrà visitar de dilluns a dissabte de 11.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.30 h, tindrà l’objectiu de fer que “els ciutadans es facin una idea dels arguments urbanístics, patrimonials, funcionals i econòmics que suposa cada un dels dos escenaris possibles, depenent del resultat que donin les urnes”. 

Sessió informativa, visites guiades i un debat públic 

Coincidint amb aquesta inauguració, el mateix dia 22 d’abril, tindrà lloc a l’Auditori de la Plana de l’Om una sessió informativa en la qual els experts que faran les seves aportacions i analitzaran detalladament cada un d’aquests arguments que podrem trobar a l’exposició. 

El cap de setmana següent es faran unes visites guiades al Teatre Conservatori que permetran descobrir els racons amagats d’aquest edifici. Seran visites gratuïtes i obertes a tothom que s’han programat per al divendres 25 d’abril, de 18.00 a 20 h, i dissabte i diumenge, 26 i 27 d’abril, de 10.00 a 14.00 h. En el cas que fos necessari, està previst repetir aquetes visites guiades algun altre cap de setmana abans del de la consulta, que es farà els dies 10 i 11 de maig. 

En la mateixa línia d’oferir els màxims arguments i la màxima informació possible a la ciutadania sobre les implicacions de cada opció de vot en la consulta, s’ha previst la celebració d’un debat públic, el 6 de maig, en el que participarien defensors del “no” i del “si” a l’enderroc del Teatre Conservatori i a ampliar la plaça de Sant Domènec. Actualment, l’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats de Manresa estan ultimant els detalls del debat i les persones que hi intervindran, que es concretaran en el seu moment. 

Per últim, està previst l’edició d’un fulletó informatiu que recollirà de forma sintètica el contingut de l’exposició i que serà distribuït per totes les llars de la ciutat. Àuria Caus ha especificat que “l’univers de votants que podran votar sobre el futur de Conservatori és de 62.796 persones”.

Totes aquestes accions que conformen la campanya informativa de la consulta sobre el futur del Teatre Conservatori es donaran a conèixer pels canals habituals que ja utilitza l’Ajuntament a través dels seus comunicats, anuncis, mupis i també formaran part dels continguts de la web municipal i es difondran per les xarxes socials. 

Els terminis es compleixen de forma satisfactòria 

El degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, Abel Pié, ha manifestat que la preparació de la consulta “està complint els terminis de forma satisfactòria” i ha recordat que “fa dos mesos es van anunciar la celebració de la consulta. Avui, un mes abans, donem a conèixer els detalls de la campanya, i finalment, el dia 22 d’abril, tres setmanes abans de la votació, tindrà lloc una sessió informativa on s’exposaran els arguments de les diferents opcions, que permetran que els ciutadans es formin les seves idees”.

Pié ha assegurat que el Col·legi d’Advocats i la Comissió de Garanties que vetlla i valora els detalls de la consulta està “molt satisfet” de com està anant aquest procés, i ha afirmat que en aquests moments hi ha “una plataforma constituïda a favor del ‘no’ i d’altres persones que defensen l’opció del ‘si’, encara que aquestes no s’han constituït com a plataforma”. 

Més informació sobre la consulta