Dijous comença el nou cicle Ignàgora amb una xerrada de Genís Roca, reconegut expert en Internet

Ignàgora és una iniciativa de Fòrum Manresa 2022 que es desenvolupa en dos contexts de reflexió, amb personalitats de primer nivell: en el primer, sobre la figura i el pensament de Sant Ignasi de Loiola; i en el segon, sobre temes d’actualitat en clau de futur i amb voluntat d’aprofundiment

imagen

La xerrada “Ciutadans digitals”, a càrrec de Genís Roca, soci president de RocaSalvatella, obrirà aquest dijous, dia 29, la segona edició del cicle Ignàgora, corresponent al curs 2015-2016. La conferència es farà a la sala d’actes del Centre Cultural el Casino a partir de les 8 del vespre.

 

En la xerrada, Genís Roca comentarà l’evolució d’Internet, de com ha modificat els negocis i també els valors de la societat, i del fet digital com a motor de la transformació social. Es parlarà de l’economia col·laborativa i de les noves maneres de fer política o d’establir relacions personals. Genís Roca és un dels principals experts del país en Internet i ha fet innombrables xerrades i seminaris sobre la influència de les noves tecnologies a la societat d’avui.

 

Ignàgora, un espai de reflexió i aprofundiment

  

Ignàgora és una iniciativa de Fòrum Manresa 2022 que es porta a terme durant el curs lectiu a través de diverses xerrades i ponències de professionals i especialistes. Es creen dos espais de reflexió, un dedicat a la figura de Sant Ignasi de Loiola, que s’anomena “Espai Sant Ignasi”, i l’altre, anomenat “Espai valors de ciutat”, que es destina a aprofundir en temes d’actualitat, d’empresa, ciutat i d’educació.

 

Fòrum Manresa 2022 és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Manresa, la FUB, la Fundació la Cova, la UOC i la UPC. És un espai de reflexió i aprofundiment en la figura de Sant Ignasi i de la influència dels valors i del pensament ignasians en la societat actual, i de com aquests poden contribuir en el lideratge i el governament dels diversos àmbits de les ciutats, les empreses i l’educació del futur.

 

La xerrada d'aquest dijous inaugurarà el cicle Ignàgora, que inicialment estava previst que començaria el 24 de setembre, però l'acte previst per a aquell dia es va suspendre per indisposició del conferenciant.

 

 Les següents ponències programades per a aquest curs són les següents:

 

  • Espai Sant Ignasi

-Dijous 28 de gener del2016 ales 20 h.

“L’alliberament interior i l’alliberament social”, a càrrec de José Ignacio González Faus, sj. Un anàlisi de l’itinerari i el “nervi” dels Exercicis

 

-Dijous 10 de març del2016 ales 20 h.

“La història i la geografia d’Ignasi a Manresa”, a càrrec de Francesc Riera, sj. La construcció dela Manresa ignasiana al llarg del temps.

 

Aquestes xerrades es faran al Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana, Camí dela Cova, s/n.

 

 

  • Espai valors de ciutat

 

Dijous 10 de desembre del2015 ales 20 h.

“Lideratge i empresa. Equitat i competitivitat. Per què els jesuïtes promouen escoles de negocis”, a càrrec de Carlos Losada, professor titular del departament de Direcció General i Estratègia d’Esade. Director general d’Universidades Jesuitas (UNIJES).

Lloc: sala d’actes dela FUB.

 

Dijous 11 de febrer del2016 ales 19 h.

“La ciutat saludable com a estratègia de salut en totes les polítiques”, a càrrec del Dr. Antoni Mateu, Secretari de Salut Pública dela Generalitat de Catalunya.

Lloc: sala d’actes dela FUB2.

 

Dijous 21 d’abril del2016 ales 20 h.

“Transformar l’educació per a la societat d’aquest segle: una experiència de canvi sistèmic a l’aula”, a càrrec de Xavier Aragay, economista, director general de Jesuïtes Educació, i de Jonquera Arnó, mestre, directora de l’Oficina Tècnica de Jesuïtes Educació.

Lloc: Espai Plana de l’Om.

Documents relacionats

  • imagen